David Bernhardt förstärker MODO Hockey

27 juni 2021 14:20
NYFÖRVÄRV

Här kommer en glad sommarhälsning från MODO Hockey:

Backen David Bernhardt, 24, ansluter till klubben inför säsongen 2021/2022.


Midsommartider betyder inte ledighet för MODO:s sportchef Henrik Gradin. Sent på lördagskvällen rodde han klubbens senaste värvning i hamn, då David Bernhardt blir nästa spelare att kliva in i backbesättningen.

– Det är en stor och stark tvåvägsback som har spelat på högsta nivå både i Sverige och internationellt de fem, sex senaste åren. Han kan logga mycket istid i alla spelformer och vi kommer att ha massor av nytta av honom. Vi är väldigt glada för att David har valt att ansluta till oss i MODO Hockey, säger Gradin.

Bernhardt kommer ursprungligen från Huddinge IK och fick sin fostran som junior i Djurgårdens IF. Efter att ha spelat med just Djurgården och Växjö i SHL valde backen att lämna Sverige för spel i Finland under säsongen 2019/2020.

Nu, efter en och en halv säsong totalt i Saipa och HIFK, vänder han åter till Sverige för att hjälpa MODO Hockey i HockeyAllsvenskan.

– Det är en klubb med mycket historik som har fostrat många bra spelare. Jag vill hjälpa MODO att ta sig upp till SHL där de hör hemma. Jag har aldrig spelat i allsvenskan tidigare men jag har hört att det är en rolig liga som är offensiv och jag tror att det kommer att passa mig bra, säger David Bernhardt.

Vad ska du bidra med?

– I huvudsak spelet med puck. Jag vill också jobba mer med min fysik där ute och tacklas oftare, men det är framför allt spelet med puck som jag ska bidra med och jag tycker att jag har bra förstapassningar.

Sommarträningen har han bedrivit tillsammans med en personlig tränare hemma i Stockholm. Bland träningskamraterna finns bland annat två tidigare MODOiter – NHL-backen Rasmus Sandin och Växjös Linus Nässén.

Kontraktet är skrivet över kommande säsong, 2021/2022.

MODO Channel träffade nyförvärvet i Stockholm på söndagen. Se intervjun nedan.