Dennis Persson klar för MODO Hockey

5 maj 2014 14:50

MODO Hockey kan idag meddela att man har kontrakterat backen Dennis Persson som närmast kommer från Brynäs.

– Det här känns både bra och spännande. Har fått ett mycket gott och professionellt intryck av MODO Hockey. Nu vill jag jobba hårt och visa både för mig själv och andra vad jag kan prestera, säger Dennis Persson som skrivit ett kontrakt på 1+1 år.


Dennis Persson – med Nyköpings HK som moderklubb – är MODO Hockeys senaste tillskott i truppen inför säsongen 2014-15.

Dennis som blir 26 år i januari kommer närmast från spel med Brynäs IF.

– Dennis är oerhört revanschsugen och vill ta sitt spel till nya och högre nivåer, säger Per Svartvadet, GM i MODO Hockey och fortsätter:

– Trots sin relativt unga ålder är Dennis en spelare som hunnit skaffa sig bra med erfarenhet. Han var högt rankad som junior och vi hoppas att han nu är redo att lyfta i SHL också.

Dennis har spelat i SHL med både Timrå och Brynäs. Nu ser han fram emot att få representera MODO Hockey:

– Känns både bra och spännande att komma till Örnsköldsvik och MODO Hockey. Jag har mött MODO Hockey många gånger genom årens lopp och när man varit i Örnsköldsvik så har man varje gång märkt av vilket intresse det finns för klubben. Örnsköldsvik är verkligen en hockeystad och att nu få bli en del av det känns inspirerande, säger Dennis som beskriver sig själv som person på följande sätt:

– Utåtriktad och social är två passande ord. Jag är också en person som gillar äventyr.

Som junior spelade Dennis ofta i landslaget. Totalt blev det 39 juniorlandskamper från Team 17 upp till Team 20.

2006 gick han i den första rundan i NHL-draften när Buffalo Sabres tog honom som totalt spelare nummer 24 och 2009 gick flytten till Nordamerika.

– De två första åren i Nordamerika gick det riktigt bra. Andra året var jag uppkallad till Sabres men någon match blev det inte. Men jag var verkligen och nosade på NHL-spel, säger Dennis och fortsätter:

– Tredje året blev inte lika lyckosamt. Redan i början av säsongen bröt jag fotleden och efter det hade jag tufft att komma tillbaka och få speltid.

2012 vände Dennis åter till Sverige och då till Brynäs där han under två säsonger registrerats för totalt 58 matcher.

– Jag bröt nyckelbenet i andra matchen säsongen 2012-13 och den senaste säsongen hade jag en ryggskada som hängde med i stort sett hela tiden. Nu hoppas jag verkligen att skadeeländet ska vara över. Tror jag kommer att få en bra hjälp med grundträningen under sommaren av MODO Hockey vilket jag hoppas att vi båda ska ha stor nytta av när det är dags att kliva på is, säger Dennis som brinner av revanschlusta:

– Jag är definitivt revanschsugen! Nu vill jag jobba hårt och visa både för mig själv och andra vad jag kan prestera.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

– Jag är allround, men lite mer lagd mot det offensiva. Gillar att skjuta men kan vara med och bidra lite överallt.

Dennis har skrivit ett kontrakt på 1+1 år och med sig till Örnsköldsvik har han flickvännen Josefine.

– Vi tycker att Dennis personlighet och spelstil passar bra in i den backbesättning vi har. Känns riktigt intressant, avslutar GM Svartvadet.