Jonas Ahnelöv tillbaka i MODO Hockey

29 april 2014 17:00

MODO Hockey kan idag meddela att backen Jonas Ahnelöv vänder åter till klubben efter en säsong i Göteborg.

– Det känns kanonbra att vara tillbaka i MODO Hockey. Både jag och tjejen trivdes ruggigt bra de två tidigare åren i Örnsköldsvik och att nu få möjligheten att återvända känns oerhört inspirerande, säger Jonas Ahnelöv.


2011-13 gjorde Jonas Ahnelöv 118 matcher och fem mål i MODO Hockeys dress. Jonas kom då från AHL-spel med San Antonio till MODO Hockey och under åren i Örnsköldsvik växte han ut till en av ligans bästa defensiva backar.

– Det tog en tid att acklimatisera sig. Inledningsvis blev jag lite för stillastående och hamnade fel. Men ju längre hösten gick så lossnade det, säger Jonas när han tänker tillbaka på sin första höst i MODO Hockey.

– Jag fick mycket förtroende allt eftersom och växte med det, säger Jonas som under säsongen 2012-13 också hade ett A på bröstet.

– Det var så klart också kul. Ett bevis för att man uppskattades för det man gjorde och presterade.

Våren 2013 lämnade Jonas MODO Hockey för spel med Frölunda. Men nu efter en säsong på västkusten styr han återigen mot Örnsköldsvik och MODO Hockey. Jonas har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2014-15.

– Det var inte något svårt beslut. Både jag och tjejen trivdes precis hur bra som helst under den förra sejouren. Jag känner också att MODO Hockey verkligen vill satsa på mig så det känns precis hur inspirerande som helst, säger Jonas som just nu krigar för att ta en plats i det svenska VM-laget. Det här veckoslutet väntar Oddset Hockey Games i Stockholm innan VM i Minsk startar kommande vecka.

– Jag har varit nära en VM-plats två gånger tidigare. Nu är jag med i racet igen och det är jättekul. Ska göra allt för att lyckas ta mig hela vägen den här gången, säger Jonas.

MODO Hockeys GM Per Svartvadet är självklart glad att idag kunna presentera Jonas Ahnelöv.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Jonas som MODOit. En mycket bra back som kommer att få en stor roll i vårt lag, både på och utanför isen. Vi vet vad vi får i Jonas och alla som är involverade i värvningsarbetet var övertygad om att det var han vi skulle sätta som en av de första pusselbitarna, säger GM Svartvadet.

Under SHL-säsongen 2013-14 gjorde Jonas fem mål och totalt 14 poäng på 52 matcher. I SM-slutspelet gjorde han två assists på sju matcher.

– Jag hade en SHL-säsong där det gick lite upp och ned. Generellt sett är jag ganska nöjd med min prestation, säger Jonas och fortsätter så här om det han såg av MODO Hockey under säsongen:

– Matcherna som jag spelade mot MODO Hockey var tuffa fighter. Två lag som påminde en hel del om varandra i spelsättet. Känns som att MODO Hockey är på väg att bygga någonting riktigt bra och att få vara en del av det ser jag verkligen fram emot.

– När Jonas kom till MODO Hockey förra gången så var han tämligen okänd i hockey-Sverige. Hans karriär fick en rejäl skjuts här och vi tror att han kommer att bli ännu bättre – och ännu viktigare nu, säger GM Svartvadet.

MODO Hockey har så här långt fyllt på truppen med målvakten Adam Reideborn och återvändaren Jonas Ahnelöv.

– Processen med lagbygget fortsätter – och kommer att göra så hela sommaren. Det viktiga när man bygger ett lag är att man hittar rätt spelare – för vår kostym – som passar in i truppen både på och utanför isen, avslutar GM Svartvadet.