Nikolai Belov till MODO Hockey

21 januari 2020 09:34
Herr

MODO Hockey har idag gjort klart med backen Nikolai Belov för resterande del av säsongen 2019/2020. Belov kommer senast från spel i Almtuna IS men har även nio säsonger i KHL bakom sig där han vann Gagarin Cup 2014/2015. ”En spelare med stor erfarenhet som kommer att tillföra storlek för att ytterligare förbättra vår defensiv”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Nikolai Belov, 32, är klar för MODO Hockey och har skrivit kontrakt för resterande del av säsongen 2019/2020. Backen är 192cm och väger 88kg och har sina styrkor i det defensiva spelet. På 32 matcher för Almtuna den här säsongen har Belov svarat för 9 poäng genom tre mål och sex assist.

– Jag har hela tiden trivts med spelet i Sverige och ser nu från emot att komma till MODO Hockey som är en topp-klubb i ligan. Jag vet inte så mycket om klubben sedan tidigare men ser fram emot att träffa laget och ansluta så snart som möjligt, kommenterar Belov och avslutar:

– Mina styrkor är spelet i egen zon där jag gör allt för laget och ser mig själv som en lagspelare.

”Vi delar samma mål med spel i SHL.”

MODO Hockey är i slutspurten av HockeyAllsvenskan 2019/2020 där det återstår 14 matcher. Inför onsdagens hemmamatch innehar MODO Hockey andra plats i tabellen med 84 inspelade poäng på 38 matcher. Det är åtta poäng upp till Björklöven på första platsen och nio poäng ner till Karlskoga, onsdagens motståndare, på tredje plats.

MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader menar att det är fullt fokus på här och nu, men att alla även börjar att förbereda sig på matcher som följer grundserien. Nikolai Belov ansluter till MODO Hockey på tisdag kväll där det arbetas för att backen ska bli spelklar så snart som möjligt.

– Det känns som en pusselbit vi saknat där han kommer att tillföra storlek och ytterligare förstärka det defensiva spelet. Hans styrkor är i egen zon där han ska använda sin kraft och han är även en skicklig spelare i numerärt underläge, kommenterar Glader och avslutar:

– Han har med sig stor erfarenhet från spel i KHL och det ryska landslaget och är en spelare som hela tiden strävar uppåt för att bli bättre och bättre. Vi delar samma mål med att spela i SHL.