Sidney Morin till MODO Hockey

24 maj 2017 12:43

MODO Hockey kan idag meddela att backen Sidney Morin är klar för spel i klubben den kommande säsongen. Morin kommer senast från Minnesota-Duluth och NCAA där hon svarat för totalt 70 poäng genom 19 mål och 51 assist över fyra säsonger och 147 matcher. ”En högerfattad back vilket alltid ger ytterligare en dimension i framförallt powerplay och det offensiva spelet. Sidney Morin är en ytterst kompetent spelare över hela isen men ger oss framförallt en offensiv spets”, kommenterar MODO Hockeys sportchef och huvudtränare Björn Edlund.


Sidney Morin, 21, har de senaste fyra säsongerna spelat för collegelaget Minnesota-Duluth och har även rutin från spel i USA:s U18-landslag i VM under säsongen 2012/2013. Den senaste säsongen svarade Morin för 24 poäng på 37 matcher genom 8 mål och 16 assist vilket gav en fjärde plats i den interna poängligan. Morin var även med i USA:s landslagsuttagning inför OS men kom inte vidare när antalet backar i truppen minskade från 12 till 8. Den senaste säsongen blev Sidney Morin utsedd till WCHA:s bästa back.

– Sidney Morin spelade samtliga matcher den senaste säsongen och har inte missat en enda match under de fyra senaste säsongerna. Hon är en bra spelare över hela isen med ett bra förstapass och en väldigt god blick för spelet. Vi är glada över kontraktet och ser fram emot den kommande säsongen med henne som del i vår backuppsättning.

Kontraktet med Sidney Morin gäller för säsongen 2017/2018.

Säsongskort SDHL 2017/2018

MODO Channel med Björn Edlund 24/5