Holmström inför semifinal 5 på hemmaplan
Publicerad: 2022-04-17
SLUTSPEL 2022
Med en seger i bagaget vände MoDo hem från Umeå på långfredagen. Nu är matchserien utjämnad och det står 2–2 när fortsättningen följer i Hägglunds Arena på påskdagen. Vi har spelare som verkligen ger allt i varje byte och den kämpaandan ska vi ta med oss", säger assisterande tränaren Jonas Holmström.

Det var minst sagt en dramatisk avslutning som vi fick se på den fjärde semifinalen på långfredagen. MoDo ledde med 2-0 en bit in i tredje perioden men Björklöven hämtade ikapp till 2–2 – innan Filip Sveningssson stängde butiken med sitt 3–2-mål bara sekunder senare.

– Det blev spännande, det där, säger Jonas Holmström med ett leende.

MoDotränaren tycker att laget på det stora hela stod för en stabil insats; en insats som framför allt var klart bättre än den i Umeå i onsdags.

– Vi kom ut mycket bättre i första perioden, hade bättre fart genom mittzonen och kom mer samlat. Det gjorde att vi kom ner bättre i anfallszonen och kunde skapa farligare målchanser, säger Holmström och fortsätter:

– Andra perioden är ett ställningskrig men jag tycker att vi håller dem ganska bra. Sedan gör vi några misstag som de gör två mål på, men på det stora hela är det en stabil insats. Några saker var bättre än sist. Nu spelade vi mer med puck när tillfälle gavs och det är då vi är som bäst, när vi får komma med fart och med pucken på bladet.

MoDoledningen hade skakat om lite i truppen och bland annat placerat Mikkel Aagaard, första målskytten i matchen, i förstakedjan med Sam Vigneault och Riley Woods.

– Vi fick igång fler kedjor som skapade och fler var delaktiga än tidigare, så det kändes bra.

Nu vänder alltså matchserien till Örnsköldsvik igen och på frågan vad MoDo tar med sig till den matchen svarar Jonas Holmström:

– Farten, spelet med puck – och framför allt kämpainsatsen. Vi har spelare som verkligen ger allt i varje byte och det ska vi verkligen ta med oss, den kämpaandan.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist