MoDo förlänger kontrakten med tre juniorer

13 december 2021 12:05
NYHET

MoDo Hockey kan idag meddela att klubben har skrivit nya kontrakt med en trio, i form av backarna Ville Jonsson och Jakob Norén samt forwarden Helmer Styf.

Kontrakten sträcker sig fram till våren 2024.


MoDo Hockeys herrlag har matchat ett flertal spelare från klubbens juniorlag i HockeyAllsvenskan den här säsongen. De som gjort allra flest framträdanden är 17-åringarna Jakob Norén, Ville Jonsson och Helmer Styf – och samtliga tre har nu kommit överens med MoDo om kontrakt som sträcker sig över denna säsong och ytterligare tv¨å år framåt.

– Det är viktigt för oss att de får jobba långsiktigt. Det är förutsättningar som vi vill ge dem. De har gjort det väldigt bra och stuckit in näsan i hetluften när de fått chansen i herrlaget. Det är klart att det också är kul att det handlar om tre killar som kommer från vårt närområde, säger Henrik Gradin.

Henrik Gradin berättade om kontrakten i en sändning i MoDo Channel, där även utlåningen av Filip Hasa kom på tal. Hasa har lånats ut av MoDo till Frölunda under en match mot Leksand på tisdagen och återvänder sedan till Örnsköldsvik.

"Hinken" förklarade hur tankarna gick när han och ledarstaben godkände utlåningen.

– MoDo lånade (Theodor) Niederbach i fjol. Vi har ett juniorlag som har väldigt mycket viktiga matcher framåt vårkanten eftersom de spelar i en fortsättningsserie för att behålla sin plats i SuperElit, och om vi (seniorerna) åker på skador då så vill vi inte dränera vårt juniorlag. Då vill vi ha en möjlighet att låna spelare, kanske från just Frölunda i det här fallet.

Hör hela Gradins resonemang i sändningen i spelaren nedan.