Karlin inför tredje semifinalen
Publicerad: 2022-04-13
SLUTSPEL 2022
Det är dags för rond nummer tre i semifinalserien mellan MoDo Hockey och Björklöven, och det är Umeå som är spelplatsen denna gång. Vi ska upp och hämta hem en seger", säger huvudtränare Mattias Karlin.

I måndags blev det ett olyckligt slut för MoDo, när Björklöven avgjorde tidigt i den femte perioden. Dessförinnan hade hemmalaget skapat tillräckligt många lägen för att kunna gå vinnande ur striden, men målramen, Lövenmålvakten Claes Endre och diverse annat var i vägen.

– Det var extremt surt såklart, då vi gjorde en mycket bättre match än vad vi gjorde i lördags (segern med 4-1). Men vi bjuder på två mål bakåt och tar verkligen inte hand om målchanserna framåt och det är därför vi förlorar, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Det är vi som driver matcherna och har de stora lägena. Visst har de också några, men pådet stora hela är det stor övervikt till oss i rena, klara chanser. Jag vet inte hur många vi har i ramen, men det är ganska många… Den matchen skulle inte ens ha gått till förlängning.

Även om det blev en förlust fanns det mycket att ta med sig spelmässigt till kvällens möte i Winpos Arena i Umeå.

– Generellt sett är vi mycket rejälare än vad vi var i första matchen. Vi bjuder på färre spelvändningar och har bättre kontroll på hur matchen ser ut. Vi maler ner dem långa stunder i matchen och skapar mycket momentum och tryck. Effektiviteten är dock lika med noll och det är där det styper.

I powerplay fanns också klar förbättringspotential. Visst skakade MoDo fram en del chanser även i den spelformen, men det blev mållöst trots över elva minuters spel i den spelformen.

– Vi skapar för lite på de minuter vi har och det är klart att det var en orsak till att vi inte vann också, säger Mattias Karlin, vars lag givetvis har ögnat igenom spelet i numerärt överläge ordentligt inför kvällen - liksom spelet i stort.

– Vi kikar på det vi kan göra bättre, men också det vi ska fortsätta med.

Nu väntar alltså ett möte i Umeå, för första gången i matchserien.

– Det är svårt att spekulera i vad som väntar, då varje match litegrann lever sitt eget liv. Men vi ska upp och hämta en vinst direkt, säger huvudtränare Karlin.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist