Vi har målsättningen kvar!
Publicerad: 2020-03-15
Uttalande
MODO Hockey vill börja med att tydliggöra att vi är ödmjuka inför det krisläge som råder i världen med hänvisning till Coronavirusets utbredning. Människors välbefinnande går alltid i första hand, därför har vi full respekt för regeringens beslut om att begränsa folksamlingar med fler än 500 individer.

Vi har under eftermiddagen tagit del av Svenska Ishockeyförbundets beslut att säsongen 2019/2020 ställs in.

Vi anser att det är djupt orättvist att möjligheten att kvala uppåt i seriesystemet inte ska avgöras på sportsliga grunder utan via en extremt snabb beslutsprocess. Vi anser också att det är orimligt att de lag som sportsligt presterat sämst under säsongen är de stora vinnarna. Det strider mot idrottens grundprincip att man ska tävla och vinna för att förtjäna sin position. Vi kommer därför att undersöka på vilka sätt vi kan fortsätta att driva frågan om sportslig och ekonomisk kompensation.

När vi ser tillbaka på säsongen 2019/2020 är det en säsong där vi visat att vi är på rätt väg mot vårt mål om att fira 100 år som en SHL-förening. Vi har slagit rekord sportsligt och har vänt trender i positiv riktning, inte minst publikmässigt. Tillsammans med våra medlemmar, supportrar och samarbetspartners är vi starkare än på mycket länge.

Vi ska tillbaka igen!

. MODO Hockey