Seger i säsongspremiären mot Luleå
Publicerad: 2020-09-12
Junior
Säsongspremiären i J20 Nationell Norra under lördagseftermiddagen innebar bortamatch mot Luleå för MODO Hockeys juniorer, en match där slutsiffrorna till slut skrevs till seger för MODO med 5-2. MODO Hockeys målskyttar i matchen var Wictor Åhström (2), Jeremias Lindewall, William Strömgren och Isak Norén.

MODO Hockey inledde säsongen i J20 Nationell Norra med att ta sig de 36 milen norrut för möte med Luleå Hockey under lördagseftermiddagen. Premiären är startskottet på en 27 matcher lång säsong där det, precis som tidigare, handlar om att komma bland de fem första lagen för att nå J20 Nationell Topp 10 och på så sätt även vara klara för J20-slutspelet senare i vår.

Det var gästande MODO som inledde matchen bäst och skapade de bästa chanserna under den första perioden, något som man också fick utdelning på då man i slutet av perioden gjorde två mål, båda målen på flygande anfall, och tvåmålsledningen hade man med sig in i första paus.

Stark avslutning gav segern

Hemmalaget Luleå reducerade MODO Hockeys ledning i mitten av andra perioden och det var mycket Luleå genom hela perioden. Den tredje perioden fortsatte på liknande sätt och Luleås kvittering drygt fem minuter in i tredje perioden var inte orättvis.

Men MODO Hockeys starka avslutning skulle ge segern. Ledningsmålet kom i spel fem mot tre drygt elva minuter in i sista akten och det momentumet tog man vara på och fastställde segersiffrorna till 2-5 efter en stark avslutning där man inte gav Luleå något att gå på.

– Vi gör en bra laginsats och har en bra arbetsetik sett över hela matchen, där vi betalar priset som krävs för att åka från Luleå med tre poäng. Vi har ett fantastiskt bra målvaktsspel från Marcus Nygren och är effektiva när chanserna ges, sammanfattar huvudtränare Emil Svelander matchen och avslutar:

– Matchen höll på att glida oss ur händerna i tredje perioden men då lyckas vi bita tillbaka och vi är mycket starka under andra halvan av tredje perioden. Självklart en riktigt skön start på serien.

Kommande matcher för juniorerna

För MODO Hockey är det två bortamatcher som väntar även kommande helg, när J20 Nationell Norra fortsätter. På lördagen gästar man Timrå IK och på söndag så är det match mot Brynäs som väntar.

För J18 dröjer det ytterligare några veckor innan matchandet sätter igång. MODO Hockeys spel i J18 Regional Norr börjar först helgen den 3-4 oktober då man tar emot Piteå och Luleå för sina första matcher på säsongen.