MODO vann även returmötet borta mot Luleå
Publicerad: 2019-02-03
Junior
MODO Hockey följde upp gårdagens seger mot Luleå i J18 Allsvenskan Norra med att vinna även söndagens match mot Luleå. Bortamatchen slutade till slut 5-8 efter periodsiffrorna 1-2, 2-4 och 2-2.

MODO Hockey har under helgen haft back to back i J18 Allsvenskan Norra med Luleå. Under lördagen vann MODO Hockey hemma med 7-2 och returen i Luleå skulle även den bli en målrik historia. Precis som i den första matchen var det Luleå som tog ledningen, det gjorde man redan efter tre spelade minuter av första perioden.

Men MODO Hockey skulle jobba sig in i matchen och inte låta sig nedslås av det tidiga baklängesmålet och halvvägs in i perioden, i spel fem mot fyra, kvitterade MODO genom Oskar Håkansson, framspelad av Joel Wahlgren och Simon Andersson.

Dryga minuten efter kvitteringen tog MODO Hockey ledningen genom Elliot Timander. Timander assisterades av Oskar Håkansson och Milton Eriksson. Målet såg till att MODO hade ledningen med uddamålet efter 20 spelade minuter.

MODO utökade ledningen i andra perioden

Bara dryga minuten in i andra perioden utökade MODO till 1-3 när Joel Wahlgren på egen hand hittade rätt. Och det skulle bli en drömöppning på perioden för MODO, för bara minuten senare gjorde man även 1-4 genom Wictor Åhström, framspelad av Oskar Håkansson.

13 sekunder senare kom dock en reducering från Luleå, men perioden skulle vara MODO Hockeys. 12:21 in i mittenakten utökade nämligen MODO till 2-5 då Wictor Åhström gjorde sitt andra mål i matchen. Assistpoäng på Åhströms mål gick till Oskar Edmundsson och Jeremias Lindewall.

Luleå reducerade åter igen men innan perioden var slut hade MODO gjort 3-6. Vilgot Dahlén assisterades av Oskar Håkansson och Kevin Arvidsson på målet som såg till att gästerna hade med sig en tremålsledning in i tredje perioden.

Luleå jagade men MODO höll undan

Tidigt i den tredje perioden fick Luleå till två reduceringar och var därmed med i matchen målmässigt igen. Men när Simon Andersson satte 5-7 framspelad av Joel Wahlgren så dämpades Luleås jakt och MODO kunde till slut hålla undan till seger med 5-8 efter att Oskar Håkansson gjort mål med minuten kvar.

Simon Andersson och Alexander Popovic spelade fram till Håkanssons mål, ett mål som var Oskar Håkanssons sjätte poäng i matchen, två mål och fyra assist kom från hans klubba.

Nu väntar ny match först om två veckor då MODO Hockey möter IF Björklöven på bortaplan.