Dubbla tvåpoängare i J20 Nationell Norra
Publicerad: 2020-09-20
Junior
MODO Hockey tog två stycken tvåpoängare under helgens spel i J20 Nationell Norra. Lördagens möte med Timrå IK på bortaplan var inne i slutsekunden av förlängningen när Oscar Nordin satte 3-4 och i söndagens möte med Brynäs var det William Strömgrens fina straff som avgjorde matchen till MODO Hockeys fördel.

Den andra helgens spel i J20 Nationell Norra är nu avklarad för MODO Hockey och det blev fyra av sex poäng för klubben, när man först vann i förlängning borta mot Timrå under lördagen och sedan vann söndagens bortamatch mot Brynäs på straffavgörande.

MODO Hockey var konstakt i förarsätet målmässigt i lördagens möte med Timrå, men hemmalaget lyckades komma tillbaka från alla de tre ledningsmålen som MODO Hockey hade gjort under matchen och det blev förlängning som fick avgöra den matchen.

I förlängningens absolut sista sekund så uppstod en tilltrasslad situation framför Timrås mål och Oscar Nordin tryckte in pucken i mål bara bråkdelar av en sekund innan slutsignalen ljöd. Efter en kort överläggning var dock domarna överens om att pucken passerat mållinjen innan signalen kom och matchen slutade alltså med seger med 4-3 för gästande MODO.

William Strömgrens vackra straff avgjorde

Söndagens möte med Brynäs på bortaplan präglades av mängder med utvisningar och två mål i powerplay, ett för vardera lagen. Till skillnad från lördagens match var det MODO som fick jaga målmässigt matchen igenom och med mindre än sju minuter kvar av tredje perioden kvitterade man genom Wictor Åhström i spel fem mot tre.

Den händelselösa förlängningen tog matchen till straffar och där räddade Marcus Nygren samtliga tre försök från Brynäs samtidigt som William Strömgren med en mycket fin straff hittade rätt och därmed var även söndagens match en tvåpoängare för MODO.

— Vi möter två starka lag på bortaplan som bjuder oss tufft motstånd. Matchen mot Timrå böljar fram och tillbaka vilket inte passar oss men starkt av killarna att spela hem segern, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Emil Svelander helgen och fortsätter:

— Söndagen börjar vi bra men utvisningarna gör att matchen blir ryckig. I tredje perioden trycker vi plattan i mattan och trots att Brynäs får ett mål ur ingenting så lyckas vi kvittera och har bud på segern, men vi vinner till slut på straffar.

— Sammantaget en bra helg och summerar vi de tre första matcherna så har vi spelat samtliga på bortaplan och vi har vunnit dem och gett oss själva en bra start på serien, avslutar Emil Svelander.