Marcus Westfält ny center i MoDo Hockey!

4 maj 2022 11:45
HERR

MoDo Hockey har knutit till sig Marcus Westfält för de kommande två säsongerna. 22-åringen kommer närmast från spel i Västervik.

"Vi fastnade tidigt för honom", säger MoDos sportchef Henrik Gradin.


Pusselbitarna fortsätter att falla på plats för MoDo Hockeys representationslag på herrsidan. Många spelare från den gångna säsongen har kontrakt även över nästa säsong och de senaste dagarna har sportchef Gradin fyllt på med ytterligare namn.

På tisdagen presenterades backen August Berg som ett nyförvärv, liksom assisterande tränaren Mikael Sundell.

På onsdagen släppte Gradin nyheten att även Marcus Westfält ansluter till MoDo.

Westfält har en hel del gemensamt med nämnde August Berg, då de båda kommer från Vallentuna (det skiljer bara ett år mellan dem) och båda har också spelat i Brynäs som juniorer.

Efter tiden i Brynäs, där det blev 50 matcher i SHL, har Westfält också representerat Karlskrona och Västervik i HockeyAllsvenskan. I Västervik hade han för övrigt Mattias Karlin som tränare under två säsonger.

– Det är en spelare som är otroligt skicklig i boxplay, duktig framför mål i powerplay och kan spela konstruktivt. Han är en jätteduktig tekare med bra storlek som är stark på pucken. En riktigt bra center, helt enkelt, säger Henrik Gradin och fortsätter:

– Vi fastnade tidigt för honom och försökte faktiskt få hit honom redan innan transferfönstret stängde i februari, men då ville inte Västervik släppa honom vilket var förståeligt.

I Westfält ser Gradin en spelare som kan anta flera roller.

– Vi ser hans främsta styrkor i det defensiva jobbet och som en duktig tekare, men han visade offensiva kvalitéer i Västervik förra säsongen och det hade han också som junior. Han har också mycket erfarenhet och har varit med om mycket på seniornivå med tanke på sin ålder. Vi känner att det här är en bra rekrytering.

Avtalet sträcker sig fram till våren 2024.

Håll utkik på modohockey.se senare under dagen för en intervju med Marcus Westfält.