Aaron Gagnon till MODO Hockey

9 augusti 2020 19:15
Herr

MODO Hockey kan idag presentera att Aaron Gagnon är klar för spel i föreningen för den kommande säsongen. ”Gagnon kommer att tillföra rutin i vår forwardsbesättning. Han är högerskytt och blir användbar i samtliga spelformer. Han är även en spelare som kommer att bli viktigare och viktigare ju längre säsongen går”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Aaron Gagnon är klar för spel i MODO Hockey. Det kunde sportchef Fredrik Glader berätta under söndagens direktsända nyhetsuppdatering i MODO Channel. Den rutinerade forwarden har efter spel i AHL, Liiga i Finland och NLA i Schweiz nu skrivit på för MODO för den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan. Gagnon har tidigare spelat i Sverige där han under 2013/2014 spelade nio matcher för tre poäng i SHL med HV71.

– Det jag minns från den korta tiden i Sverige var att det var ett trevligt land men att det samtidigt var första gången i Europa för mig och därför väldigt mycket som var nytt både på och utanför isen. Men som land beträffat har vi pratat om att återvända och jag ser nu mycket fram emot att representera MODO, kommenterar Gagnon och fortsätter:

– Jag känner givetvis till föreningens historia och alla spelare som kommer från MODO Hockey, men jag vet också att laget har stora ambitioner att återvända till den högsta ligan och jag ser fram emot att komma till ett lag som hela tiden vill vinna matcher och utvecklas som lag. Jag har även spelat med Ville Nieminen och känner till honom från min tid i Finland, vilket givetvis också spelade in i mitt beslut.

”Ser fram emot att komma till MODO Hockey”

Gagnon, 34, blev mästare med Bern under hans första säsong i NLA 2016/2017 och har efter den säsongen representerat SCL Tigers där den senaste säsongen var otursdrabbad när han täckte ett skott som tog illa på den ena foten.

– Jag ser fram emot en nystart då den senaste säsongen var tuff för mig. Jag hade en väldigt bra tid i ligan både på och utanför isen men oturen var framme när jag ställde mig i vägen för ett skott och skadade foten så pass illa att i stort sett hela säsongen förstördes. Nu är jag redo för att komma till MODO Hockey och är fullt återställd och enormt laddad för spel, kommenterar Gagnon och avslutar:

– Som spelare sätter jag alltid laget först och kommer att göra allt för att hjälpa laget vinna matcher. Jag ser mig själv som en tvåvägscenter som gillar att spela i hög fart och hjälpa mina lagkamrater över hela isen.

Kontraktet mellan MODO Hockey och Aaron Ggnon gäller för den kommande säsongen.

Fler klipp i MODO Channel

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2020/2021