Styrelsen tydlig angående juniorverksamheten

22 april 2016 12:10

Vid MODO Hockeys senaste styrelsemöte togs tydliga beslut angående föreningens ungdoms- och juniorverksamhet. ”Det har kanske aldrig varit viktigare än nu att fortsätta utbilda våra ungdomar och juniorer på bästa sätt. Det är ur dessa led vi ska skapa vår framtid och varje enskild utövare ska få bästa möjlighet att utvecklas i MODO Hockey”, säger ordförande Tomas Byberg.


– Under den gångna säsongen har vi, som vi berättat tidigare, utvärderat hela organisationen och hur den ska anpassas för framtiden. När det gäller ungdom- och juniorverksamheten står det tydligt att ingenting ska förändras till det sämre utan snarare stärkas upp för att ge ännu bättre förutsättningar för individanpassad utveckling i MODO Hockey, säger Per Svartvadet och fortsätter:

– Sträckan från juniorlagen till representationslaget på herrsidan har minskat och fler egna produkter ges chansen till spel. Redan nu när laget ska samlas för att inleda försäsongsträningen så kommer många unga spelare att vara med i truppen.

MODO Hockeys J18 och J20-lag ska även fortsätta att ligga i topp i Sverige och där ändras inga målsättningar med verksamheten. Juniorverksamheten ska inrikta sig ännu mer på helheten med såväl isträning som fysträning men även de mentala bitarna i ishockey och allt som är ”off ice”.

– Det känns viktigt att vi från styrelsen skickar tydliga signaler om våra prioriteringar. Vi ska skapa våra egna produkter och det är hos oss de även ska ha de bästa förutsättningarna för fortsatt utveckling, avslutar MODO Hockeys Tomas Byberg.