En poäng efter förlust på övertid mot Göteborg
Publicerad: 2019-10-29
Dam
Det blev en poäng för MODO Hockey i måndagskvällens bortamatch mot Göteborg. Efter en sen kvittering till 2-2 från hemmalaget var det ett straffslag under övertidsspelet som sen fällde avgörandet fram till 3-2. MODO Hockeys målskyttar i matchen var Olivia Carlsson och Ronja Mogren.

MODO Hockey fick en smakstart på matchen mot Göteborg där en snabb spelvändning gav 0-1 redan efter 18 sekunders spel. Gracen Hirschy spelade en lång passning till Katia Clement Heydra som svarade för en fin individuell prestation innan hon serverade Olivia Carlsson som kunde stöta in ett backhand-skott i nät. MODO kunde inte nyttja starten för att bygga ytterligare energi utan fick spela boxplay omgående efter ledningsmålet. Men Tindra Holm och boxplayspelet kunde effektivt avstyra Göteborgs möjligheter att etablera spel i anfallszonen. Den första perioden var något tempofattig där hemmalaget tog över spelet i den andra halvan. men inga fler mål föll där skottstatistiken visade 16-5.

Varsitt powerplaymål i den andra akten

I den andra perioden var det två utvisningar som skulle resultera i mål. Efter 3:15 blev Olivia Carlsson utvisad för interference och då kom kvitteringen från hemmalaget till 1-1 i matchen efter 4:47. Emma Johansson höll sig framme på en retur för att sätta sitt sjunde mål för säsongen för Göteborg.

MODO Hockey skulle återta ledningen och även det målet föll i powerplay. Efter 6:57 var det Ronja Mogren som från slottet styrde pucken i nät efter en fin framspelning från Marion Allemoz och 1-2 på tavlan i Angered Arena. Lägen saknades sedan inte för ytterligare mål i perioden som slutade 12-17 i skottstatistiken.

Sen kvittering och tung förlust på övertid

Den tredje perioden kom att kantas av utvisningar innan Göteborgs kvittering kom sent i perioden och i powerplay. Efter vunnen tekning i anfallszonen etablerade hemmalaget spel där Emma Keenan passade Anna Borgfeldt som från slottet kunde direktskjuta 2-2 när endast tre minuter återstod av perioden.

Matchen gick till övertid i spel tre mot tre där MODO Hockey hade mest puck för ett avgörande, men efter en misslyckat byte kom en spelare från hemmalaget fri och tilldömdes ett straffslag. Emma Keenan sköt ett distinkt skott mellan benskydden på Tindra Holm och matchen var över, 3-2 till hemmalaget Göteborg.