Holmström inför semifinal 4
Publicerad: 2022-04-15
SLUTSPEL 2022
MoDo Hockey är på jakt efter en utjämning i semifinalserien mot Björklöven, när lagen nu ska göra upp i Winpos Arena igen på långfredagen. Vi ska få upp farten och intensiteten", säger assisterande tränaren Jonas Holmström.

Onsdagens möte i samma arena i Umeå slutade med en 2–3-förlust för MoDo Hockey, sedan Björklöven avgjort i powerplay tidigt i tredje periuoden. 3–1 till Löven kom sedan i tom bur innan David Bernhardt klippte till och satte en reducering, men den kom för sent.

Jonas Holmström sammanfattar den matchen så här:

– Vi börjar första perioden ganska bra tycker vi, kommer ut och ger dem inte så mycket. Andra blir sedan väldigt ryckig och vi kommer inte in i det riktigt. Vi får långa byten mot oss efter utvisningar och liknande och blir fast. De var klart bättre då. Tredje var en jämn tillställning men de drar längsta stråt, säger Holmström.

En sak som kom att bli lite avgörande på onsdagen var det faktum att MoDo tillbringade för mycket tid i utvisningsbåset. Boxplayspelet fungerade förvisso relativt bra överlag; men det är slitsamt att spela i numerärt underläge. Det var som sagt också i powerplay som Björklöven avgjorde.

– Vi ska se till att ta färre utvisningar nästa gång, säger Holmström och har givetvis långfredagens möte i åtanke.

– Vi ger aldrig upp och vi vet att när vi får upp vår fart och intensitet så är vi ett väldigt bra lag. Vi fick till det stundtals i onsdags men vi måste få det oftare. Det är inga konstigheter där ute utan vi vet vad som krävs. Undviker vi att få så många utvisningar också så blir det bättre flyt i allting.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist