Förlust på hemmaplan mot IK Pantern
Publicerad: 2018-10-19
MODO Hockey föll på hemmaplan i fredagens möte mot IK Pantern med 1-4 efter periodsiffrorna 0-0, 0-1 och 1-3 där MODO Hockeys ende målskytt i matchen blev Victor Berglund. På onsdag får laget omgående chans till revansch när nästa match väntar på hemmaplan mot Södertälje SK.

I den första perioden i fredagkvällens match var det mestadels MODO Hockey som hade puckinnehav och de farliga målchanserna. Tre gånger om spelade hemmalaget i powwrplay, men inga mål föll i den första perioden som slutade 15-7 i skottstatistik.

I den andra perioden var det istället gästerna som tog ledningen i matchen när Andreas Heir kom släpande och från högt i slottet sköt 0-1 efter 2:30 var spelade. MODO Hockey hade efter gästernas ledningsmål ett totalt spelövertag och Pantern tvingades till en timeout efter 5:55. Men MODO Hockey hade svårt att komma till de riktigt öppna lägena för avslut där gästerna spelade ett tätt försvarsspel i det egna slottet.

Oscar Hedman och Valtteri Ilomäki fick båda matchstraff efter gruff innan även Panterns Nicklas Jadeland fick matchstraff för checking from behind i en period som kantades av utvisningar. Inga fler mål föll i perioden där MODO vann skottstatistiken med 10-7.

Kvittering i tredje men förlust i matchen

En tidig kvittering kom så i den tredje perioden för MODO Hockey när Victor Berglund sköt från blålinjen för 1-1 i matchen. Målet var Berglunds andra för säsongen. Direkt efter kvitteringen klarade MODO av spel i boxplay och Erik Hanses klev fram med flera räddningar. Men efter åtta spelade minuter kom nästa powerplay för gästerna som då återtog ledningen i matchen efter skott från backplats och retur i mål för 1-2 från Axel Blomqvist.

Matchen böljade efter Panterns 1-2-mål och båda lagen skapade flera farligheter där Joakim Hagelin träffade stolpen innan Erik Hanses räddade ett friläge. Men det var IK Pantern som gjorde matchens nästa mål när Nick Olesen sköt och Filip Lennström satte returen i nät för 1-3 efter 14:22. MODO Hockey satsade sedan i spel sex mot fyra i powerplay men då fastställde Filip Lennström slutresultatet till 1-4 i öppen kasse.

Nästa match på hemmaplan onsdag

MODO Hockeys nästa match spelas även den på hemmaplan i Fjällräven Center när Södertälje SK kommer på besök för match onsdagen den 24 oktober. Nedsläpp sker 19:00 och biljetter finns i vanlig ordning hos våra biljettombud och på modo.ebiljett.nu