MoDo-seger i hemmapremiären
Publicerad: 2021-09-18
Matchrapport
MoDo mötte AIK för två veckor sedan på försäsongen. Den matchen vann AIK med uddamålet, 3-2. I dag vann MoDo med 4-1 efter en stark andra period.

Det var MoDo som tog kommandot i den första perioden i hemmapremiären mot AIK. MoDo kom ut med bra fart och skapade flera längre anfall i matchinledningen. AIK fick arbeta sig in i matchen och tog över slutet av en första period som inte bjöd på så många klara chanser. Bästa chansen i en mållös första period hade AIK:s Linne Hedin med ett skott i stolpen.

AIK kom ut med en betydligt högre energi i den andra perioden och sköljde över MoDo i de inledande minuterna av perioden. Efter ramträffar från båda lagen kunde AIK:s Erica Johansson göra matchens första mål i powerplay, tid 4.18. Men efter att stockholmslaget tagit ledningen var det istället MoDo som tog över spelet och i den åttonde minuten kunde Erica Rieder stöta in kviteringspucken 1-1. Wilma Sundin gav sedan MoDo ledningen med 2-1 när klockan stod på 15.20. Drygt en minut senare bjöd nummer 5, Daniela Pejsova på matchens prestation när hon på egen hand åkte in i anfallszon och pricksköt 3-1 till hemmalaget.

Tempot i den tredje perioden gick ner en aning och MoDo kunde fortsatt kontrollera spelet i slutperioden. 3-1 ledningen kändes aldrig riktigt i fara och det såg länge ut att även bli slutresultatet. Men i matchens 58 minut kunde Anna Andersson i öppen bur skjuta sitt första mål i SDHL. Matchen slutade 4-1 med en rättvis seger till hemmalaget .