Tommy Enström fortsätter i MODO Hockey

19 juli 2020 10:50
Herr

MODO Hockey kan idag meddela att ett nytt kontrakt tecknats med backen Tommy Enström som därmed gör sig redo för sin femte raka säsong med MODO Hockeys representationslag. ”Tommys offensiva spelstil har genom åren utvecklats till en defensiv roll där han är oerhört nyttig för laget. Han står också för kontinuitet i truppen och vi är glada att han fortsätter den kommande säsongen”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Tommy Enström, 33, är klar för en ny säsong i MODO Hockey. Enström har Höga Kusten Hockey som moderklubb och har spelat såväl U16 som J18 och J20 för MODO Hockey innan han säsongen 2005/2006 gjorde sina första matcher för representationslaget i Elitserien. Efter flytt till Sundsvall Hockey och där efter Rögle BK återvände Enström till MODO Hockey inför säsongen 2016/2017.

– Jag tycker att det ser jätteintressant ut inför den kommande säsongen med bra spelare och väldigt bra människor som kommer att passa in i MODO. Samtidigt som vi har stor revanschlusta gäller det även att glömma det som varit och istället blicka framåt, kommenterar Enström och fortsätter:

– Det är ingeting att sticka under stolen med att jag drivs av att ta MODO tillbaka till SHL. Det är det självklara målet och någonting som jag ser fram emot. Klubben har hela tiden tagit steg framåt under säsongerna i HockeyAllsvenskan där vi byggt upp någonting tillsammans och alla drar åt samma håll.

"Tillhörde de bättre backarna den senaste säsongen"

Den senaste säsongen i HockeyAllsvenskan, Enströms fjärde raka med klubben, svarade backen för tre mål och tre assist där en av fullträffarna var riktigt minnesvärd. Ett rungande slagskott i krysset inledde målskyttet i derbyt på hemmaplan mot Björklöven i November, vilket är ett mål som etsats sig fast i mångas minnen. Enström spelade 36 matcher i HockeyAllsvenskan den senaste säsongen.

– Sättet det slutade på den senaste säsongen gjorde att man funderade. Men vi har haft en bra dialog hela vägen och till slut är alting på plats vilket känns skönt nu, kommenterar Enström innan sportchef Fredrik Glader sammanfattar:

– Tommy var oerhört stabil den senaste säsongen där han tillhörde en av de bättre backarna fram till dess att han skadade sig. Rehaben förde någonting gott med sig i form av bra träning under lång tid även om vi givetvis hellre sett Tommy på isen under den tiden. Nu ser vi fram emot att han kommer tillbaka i fullt slag och tar vid där han avslutade.

Kontraktet med Tommy Enström sträcker sig över säsongen 2020/2021

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2020/2021

Fler klipp i MODO Channel

Teckna ditt säsongskort under sommarmånaderna på modo.ebiljett.nu

Även om sommaren är här så är modo.ebiljett.nu öppet alla dagar, alla tider. Där kan du även i fortsättningen teckna ditt säsongskort för HockeyAllsvenskan 2020/2021 samt SDHL 2020/2021. Följ oss på resan under säsongen som föreningen även firar 100 år!

Till modo.ebiljett.nu