Ryck i tredje perioden – MoDo besegrade Mora i SCA-cupen
Publicerad: 2021-09-11
MATCHRAPPORT
Det blev ingen pokal i SCA-cupen, men det blev en seger i avslutningsmatchen. MoDo besegrade Mora med 4–2 på lördagen sedan Jeremias Lindewall avgjort sent i tredje perioden.

Det är, i vanlig ordning, tätt på given när SCA-cupen ska avgöras. Onsdag, fredag och lördag har det varit matcher och för MoDo och Mora var det mindre än ett dygns återhämtning som gällde efter fredagens bataljer (lite mindre för Mora som spelade den sena matchen mot Björklöven).

MoDo kom dock ut piggt i första perioden i Brandcode Center och tog initiativet tidigt. 1–0 kom också som ett brev på posten när Niklas Folin sköt och Max Tjernström var sist på pucken och överlistade Matteus Ward i Mora-kassen.

Det hann dock inte gå mer än 43 sekunder innan masarna kvitterade när Isac Andersson satte pucken högt i en spelvändning. MoDo tappade också en del av det där initiativet mot slutet av perioden och 1–1 stod sig till pausen.

Den andra perioden böljade en del fram och tillbaka och blev dessutom en aning sönderryckt på grund av utvisningar. Det var Mora som drog på sig flest tvåminutare – och det var MoDo som tog ledningen när Mikkel Aagaard höll sig framme och vispade in pucken från nära håll i spel fem mot fyra. Det var Aagaards tredje mål de senaste två dagarna.

I tredje perioden fortsatte utvisningarna att dugga tätt; möjligen ett tecken på att det var två trötta lag på isen efter en intensiv vecka. Efter tre raka resor till utvisningsbåset tvingades MoDo också kapitulera. 11.52 skickade Paul Bittner in 2–2 medan Jeremias Lindewall satt utvisad.

Samme Lindewall kom sedan att avgöra matchen när han dök upp som gubben i lådan i slutminuterna, fick pucken och stänkte in den högt bakom en ställd Matteus Ward. Sam Vigneault stod för ett fint förarbete och målet var frukten av en längre sekvens med MoDo-press.

Mora jagade sedan på för en kvittering med sex utespelare på isen – då skickade Daniel Sylwander in pucken i det tomma målet och stängde definitivt butiken för kvällen.

Seger med 4–2, men det räckte dock inte till seger i SCA-cupen som helhet. Björklöven stod som segrare efter en målskillnadshistoria.

Traditionsenligt sänder MoDo Channel Premium live efter slutsignalen. Se Eftersnack i spelaren nedan.

{!A}

MATCHFAKTA

MoDo–Mora 4–2 (1–1, 1–0, 2–1)

Första perioden: 1–0 (8.49) Max Tjernström (Niklas Folin, Daniel Sylwander), 1–1 (9.32) Isac Andersson (Robin Johansson). Skott: 13–6.

Andra perioden: 2–1 (9.13) Mikkel Aagaard (Filip Hasa, Erik Jinesjö Karlsson), spel fem mot fyra. Skott: 15–13.

Tredje perioden: 2–2 (11.52) Paul Bittner (Daniel Ljunggren, Isak Pantzare), spel fem mot fyra, 3–2 (17.18) Jeremias Lindewall (Sam Vigneault, Emil Wahlberg), 4–2 (18.14) Daniel Sylwander, mål i tom bur. Skott: 7–9.

Skott totalt: 35–x28.

Utv, MoDo: 5x2. Mora: 5x2.

Domare: Olov Lundqvist, Filip Eriksson.