Max Tjernström tillbaka i MODO Hockey

17 juni 2020 11:35
Herr

MODO Hockey kan idag meddela att forwarden Max Tjernström är kontrakterad för den kommande säsongen. ”Vi är jätteglada att Max Tjernström väljer att komma tillbaka till MODO efter ett äventyr utomlands. Nu ser vi fram emot att åter igen jobba tillsammans”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Max Tjernström har gått hela vägen genom MODO Hockeys organisation där han har KB65 som moderklubb. Efter spel i MODO U16 har Tjernström sedan inte mindre än tre guldmedaljer i Junior-SM då han spelade J18 och J20 säsongen 2016/2017 innan han även var med guldsäsongen 2018/2019 för MODO Hockey J20.

– Det känns oerhört roligt att vara tillbaka i Örnsköldsvik och i MODO Hockey igen. Det har hela tiden varit min målsättning att återvända och när vi började föra samtal under den senaste veckan fanns det aldrig några tveksamheter från min sida, kommenterar Tjernström och fortsätter:

– Jag har utvecklats som både spelare och som person det senaste året och är verkligen motiverad inför den kommande säsongen.

”En spelare med stort MODO-hjärta”

Den förra säsongen har Tjernström representerat Red Bull Hockey Juniors i Alps Hockey League som är en liga med lag från norra Italien, Österrike och Slovenien. På 44 spelade matcher svarade Tjernström för 33 poäng genom 15 mål och 18 assist. Nu har den 21-årige forwarden signerat ett kontrakt med MODO Hockey som gäller för säsongen 2020/2021.

– En del av vår strategi är att hela tiden följa spelare som klubben utbildat och som spelar i andra klubbar. Rekryteringen av Max Tjernström gör oss väldigt stolta då vi får in en spelare med stort hjärta för MODO Hockey och för Örnsköldsvik.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2020/2021

Fler klipp i MODO Channel