Sofia Sohlin skriver ettårskontrakt!
Publicerad: 2023-04-05
NYHET
MoDo Hockey kan idag meddela att klubben säkrat upp en talang för kommande säsong. Forwarden Sofia Sohlin, Sollefteåfostrad, har skrivit ett avtal över kommande säsong.

Denna nyhet presenteras i samarbete med Chilli - Fynda i vår enorma vår-rea!

Sofia Sohlin, som nyligen fyllde 18 år, kom till MoDo Hockey för tre år sedan i samband med sin flytt till hockeygymnasiet i Örnsköldsvik. Sin debut i SDHL gjorde hon redan säsongen därpå och de senaste två år en har hon varit en viktig kugge i damjuniorlaget, först som assisterande lagkapten 21/22 och nu som lagkapten 22/23.

I vinter stod hon för 11 poäng, varav 6 mål, i grundserien och ytterligare två målgivande passningar i slutspelet.

Denna säsong avslutades ju som bekant med ett guld och Sohlin gick först i ledet när damjun hyllades inför nedsläpp i den första semifinalen mot Mora.

Nu har hon signerat ett ettårskontrakt med representationslaget i SDHL.

– Vi är väldigt glada över att Sofia skrivit på. Hon är en bra person med bra karaktär och en bra hockeyspelare med ambitionen att vilja utvecklas hela tiden. Hon har precis den karaktär som vi vill få in i gruppen, säger sportchef Björn Edlund.

Han berättar om ett ispass nyligen där laget hade ett tufft test.

– Då var hon kvar efteråt och nötte 50-60 extra skott trots att hon var ganska mörbultad egentligen. Det är kul med spelare som Sofia, som har ett inre driv som är väldigt högt och spelare som vill framåt.

Att hon dessutom kommer från närområdet, Sollefteå, är naturligtvis positivt.

– Det finns i vår plan att vi vill ha lokala spelare på vårt hockeygymnasium och att så många som möjligt tar klivet upp till vårt seniorlag. Vi vill bygga på kontinuitet. Sofia är en oerhört spännande rekrytering, även fast hon nu varit här ett tag, och en som jag hoppas kommer hålla under många år här, säger Björn Edlund.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist