Ingman är hemma igen!

11 januari 2022 20:31
Herr

Josef Ingman är hemma igen! Den glada nyheten kan vi ikväll presentera då det står klart att Josef Ingman, senast i Djurgården, gjort klart med MoDo Hockey om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 23/24.

– Jag tycker att MoDo har någonting väldigt bra på gång. Jag är väldigt förväntansfull och jag tror att det kommer att bli sjukt kul och bra, både för mig personligen och för MoDo, säger Josef Ingman.


Josef Ingman, som startade sin karriär i MoDo Hockey återvänder till moderklubben och han gör det för den innevarande säsongen och för de två kommande säsongerna. Josef, som närmast kommer från spel i SHL med Djurgården, ansluter till laget så fort som möjligt och det finns förhoppning om att han kan vara spelklar redan till fredagens match borta mot Tingsryd.

– Det känns väldigt bra att kunna presentera Josef som nyförvärv. Det är ingen hemlighet att vi har varit intresserade av honom en tid. Han är en back som har mycket energi och är aggressiv ute på banan, säger MoDo Hockeys sportchef Henrik Gradin och fortsätter:

– Josef är en kille som kommer från Örnsköldsvik och han är fostrad i klubben sedan han var en liten pojk, vilket naturligtvis är extra roligt. Nu hoppas vi att han ska kunna vara spelklar till fredagens match mot Tingsryd.

"MoDo är den bästa lösningen"

Josef Ingman har förutom tre säsonger i SHL med Djurgården respektive Brynäs spelat med Karlskrona i HockeyAllsvenskan, där han stod för sex mål och 16 assist på 52 matcher. Ingman har även två säsonger i NAHL för Fairbanks Ice Dogs bakom sig. Nu ansluter han alltså till moderklubben och det är något han ser fram emot.

– Jag har varit ganska tydlig utåt med att jag vill ta god tid på mig och tänka på beslutet, för att det ska bli rätt. Jag har haft ett väldigt bra snack med Henrik Gradin om hur de tänker kring att jag ska komma hem och jag känner att det här passar mig bra i den sits som jag är i. MoDo är den bästa lösningen, säger Josef Ingman och fortsätter:

– Jag tycker att MoDo har någonting väldigt bra på gång. De har gjort förändringar i organisationen som varit väldigt bra och de har lyckats rent hockeymässigt. De har hittat rätt både i vilka spelare och vilka tränare de vill ha. Jag är väldigt förväntansfull och jag tror att det kommer att bli sjukt kul och bra, både för mig personligen och för MoDo.

"Ska bidra med mina erfarenheter"

– Jag ska försöka bidra med mina erfarenheter. Det har gått upp och ner för mig och jag kan dra nytta av de perioder då det varit tufft men också då det har gått bra. Jag hoppas kunna bidra i båda delar av planen; min defensiv har blivit väldigt mycket bättre och jag vill också vara en spelare som producerar, säger Ingman och avslutar:

– Det känns jättebra att komma hem, men samtidigt blir det lite annorlunda just att flytta hem, den biten har kanske hållit mig tillbaka lite tidigare. Men nu tar jag klivet ut och det är dags för mig att komma hem.

Josef Ingman ansluter alltså till truppen så fort som möjligt och förhoppningen är att han är tillgänglig för spel i matchen mot Tingsryd på fredag. Hemmapremiären kommer han mest troligt göra kommande onsdag då MoDo Hockey tar sig an Troja/Ljungby i Hägglunds Arena.