Stark förstaperiod gav seger mot Kramfors-Alliansen
Publicerad: 2018-09-19
Junior
MODO Hockey följde upp förra helgens två vinster i J18 Elit Norra när man i säsongens första hemmamatch besegrade Kramfors-Alliansen med klara 7-1. MODO Hockey är med det i topp av tabellen efter tre spelade matcher.

Både MODO Hockey och Kramfors-Alliansen kom till onsdagskvällens match med två segrar i bagaget. MODO vann bortamatcherna mot Luleå och Piteå medan Kramfors-Alliansens två segrar kom efter möten med Timrå respektive Sundsvall.

Perioden var drygt sex minuter gammal när hemmalaget tog ledningen i matchen, då Albin Svedin skickade in 1-0, assisterad av Oskar Håkansson. Gästerna kvitterade i mitten av perioden men det var MODO Hockey som var det bättre laget under de första 20 minuterna och man skulle få utdelning.

14:58 in tog MODO åter ledningen i matchen, på ett mål i power play. Oscar Nordin spelades fram av Isak Norén och Albin Svedin när han satte 2-1. Knappt tre minuter efter ledningsmålet utökade Oskar Byström MODO Hockeys ledning till 3-1, framspelad av Oscar Nordin.

Innan första perioden var över hade MODO Hockey även gjort 4-1 då Albin Svedin gjorde sitt andra mål i perioden, assisterad av Oskar Håkansson.

MODO vann komfortabelt

Den andra perioden såg spelmässigt ut som den första, där MODO hade det mesta av spelet och där man sköt klart flest skott. Eventuella förhoppningar från gästerna på att jaga ikapp fick sig en rejäl törn tidigt i perioden då Oskar Edmundsson gjorde 5-1, assisterad av Jeremias Lindewall och Wictor Åhström.

3:19 in i mittenakten kom även 6-1 då Albin Svedin fullbordade sitt hattrick i matchen genom att i power play sätta dit pucken, framspelad av Oskar Håkansson.

I den tredje perioden fastställdes slutresultatet med periodens enda mål. Viktor Åström gjorde målet framspelad av Oscar Nordin och Albin Svedin.

MODO är därmed i toppen av J18 Elit Norra efter tre spelade omgångar. För MODO Hockey väntar nu ny hemmamatch på lördag då man tar emot Östersund med start 16:00.