Andreas Johansson inför fredagens möte mot AIK i Fjällräven Center

10 november 2016 13:54

På fredag kväll med nedsläpp 19:00 tar MODO Hockey emot AIK hemma i Fjällräven Center. Matchen blir lagens andra möte den här säsongen och MODO Hockey kommer till matchen med två raka segrar. "Det var en bra träning under torsdagen fylld av energi, bra fokus och hög fart. Jag är väldigt nöjd med träningen och ser fram emot matchen imorgon", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson.


MODO Channel med Andreas Johansson

MODO Hockey kommer senast från seger i bortamatchen mot Tingsryd där matchen slutade 0-2 efter mål från Kristian Jakobsson och Tim Wahlgren. Erik Hanses räddade samtliga skott för hållen nolla i matchen som blev MODO Hockeys andra raka segermatch.

– Det var en bra match mot Tingsryd där Hanses gav oss självförtroende direkt genom bra räddningar i inledningen av matchen. När vi sedan gjorde 0-1 så tittade vi aldrig bakåt utan hela tiden framåt när vi spelade fokuserat, satte bra press, var starka med pucken, spelade ett bra boxplay och ett bra försvarsspel, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson och fortsätter:

– Vi har korrigerat några saker i försvarsspelet, men det gör vi hela tiden. Erik Hanses har spelat bra i målet men det handlar även om att vi tror på det vi gör och får en trygghet i det vi gör. Det är någonting som vi har eftersträvat länge men även har jobbat väldigt hårt under lång tid för att komma till. Det handlar om att gå ut och göra samma saker om och om igen och att aldrig bli nöjd utan hela tiden utvecklas.

”AIK är ett bra lag med en bra stomme”

Nu ställs MODO Hockey mot AIK hemma i Fjällräven Center på fredag där pucken släpps 19:00. Senast MODO och AIK drabbade samman var på Hovet i Stockholm där MODO vände ett 3-1-underläge till seger med 3-5 efter fyra raka mål i den tredje perioden. AIK ligger med 19 inspelade poäng på de inledande 16 matcherna på en tolfte plats i HockeyAllsvenskan 2016/2017 och kommer senast från förlust mot Björklöven på bortaplan.

– Vi gjorde fyra mål i den sista perioden senast och det var en galen match där vi lyckades vända och vinn. AIK är ett bra lag med en bra stomme, en bra trupp och en bra tränare. De har haft en tuff start liknande hur det sett ut för oss och det bäddar förmodligen för en bra match imorgon där alla måste vara på tårna från början. AIK är ett skickligt lag som vi har full respekt för, säger Andreas Johansson.

Läget i laget

Lukas Wernblom är åter efter landslagsuppdrag. Tommy Enström, Jonathan Léman och Pär Edblom saknas medan nye backen Tobias Ericsson är klar för spel och kommer att matchas tillsammans med Axel Eidstedt.

– Tobias är en kille som varit med och har god erfarenhet från HockeyAllsvenskan och det jag sett från honom på video och det jag såg idag på träningen är att han tar bra beslut, hittar bra lösningar med sitt spelsinne och han kommer att hjälpa oss bra då vi har en väldigt ung backsida, avslutar Andreas Johansson inför morgondagens match.

Biljetter till fredagens match mellan MODO Hockey - AIK