Mikael Nilsson lämnar MODO Hockey

15 april 2016 16:50

Efter fem framgångsrika år som tränare i damlaget lämnar Mikael Nilsson nu sin post i MODO Hockey. "Vi är tacksamma över att få haft Micke i vår organisation i fem år. Vi har vunnit guld, vi har vunnit Riksserien två år i rad och vi har tagit silver i Europacupen.", säger MODO Hockeys damansvarige Robert Elfving.


- I samband med utvärderingen av säsongen kom det fram att det fanns önskemål om en förändring och då bör man förändra. Min erfarenhet säger mig att om man inte gör förändringen i detta läge är risken stor att de tankarna dyker upp om resultaten uteblir, därför är det bättre att byta nu, säger Micke Nilsson och fortsätter:

- Fem år som tränare i samma lag är ändå en lång tid och jag har haft fantastiska år med otroligt inspirerande spelare. Jag lämnar ett lag med stor potential, ett lag som det skulle vara roligt att leda. Men nu blir det inte så och jag hoppas verkligen att tjejerna lyckas, för det är de värda.

- Efter säsongens slut inleddes en diskussion gällande vad som skulle vara det bästa för lagets utveckling. I den kom vi fram till att den här förändringen är det bästa för framtiden. Micke har betytt mycket för damhockeyn i Sverige och vi är tacksamma över att få haft honom i vår organisation i fem år. Vi har vunnit guld, vi har vunnit Riksserien två år i rad och vi har tagit silver i Europacupen. Detta trots att vi hela tiden lyfter in nya, orutinerade spelare från vårt hockeygym när äldre, rutinerade spelare lämnat, säger MODO Hockeys damansvarige Robert Elfving och avslutar:

- Hans engagemang är minst lika stort idag som då han började och i det fallet har han få, om några, övermän. Nu återstår det svåra arbetet att hitta en fullgod ersättare och det arbetet är påbörjat men än finns inget namn att presentera.