MODO Hockey värvar back från Timrå

17 april 2012 09:55

MODO Hockey kan idag meddela att man kontrakterat backen Nichlas Torp som närmast kommer från Timrå.

– Nichlas är en defensiv back med bra inställning som är jobbig att möta, vi är glada att han vill fortsätta sin utveckling i MODO Hockey, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.


23-årige Nichlas Torp är född i Jönköping och hockeyfostrad i HV71 där han gjorde tre elitseriesäsonger innan han flyttade norrut till Medelpad.

Efter en säsong i Timrå väljer han att flytta ännu en bit norrut – nu till Örnsköldsvik och MODO Hockey.

– Det här känns väldigt rätt för mig. Jag är övertygad om att Örnsköldsvik och MODO Hockey är ett ställe där jag kan fortsätta att utvecklas, säger Nichlas Torp som i juniorsammanhang vunnit brons i U18 VM och silver i U20 VM.

Nichlas har gjort totalt 185 matcher i Elitserien – samt ytterligare 41 i slutspelssammanhang och 2010 vann han SM-guld.

Vilken är din syn på MODO Hockey?

– Alltid ett lag som har varit tufft att möta. Jag gillar också deras syn på hur hockey ska spelas med mycket fart och intensitet. För mig så står MODO Hockey för en positiv och rolig hockey.

Vad tänker Nichlas Torp bidra med?

– Ett fysiskt spel och en riktig vinnarskalle!

Den nyss avslutade säsongen var på flera sätt lyckad för Nichlas som här utvecklar det resonemanget:

– Det var en väldigt lärorik säsong. Det var en tuff press att spela i Kvalserien men Timrå klarade kontraktet och det var skönt. För mig personligen var det en utvecklande säsong. Jag fick mycket istid – och fick också ta ansvar.

Hur ser dina framtidsmål ut?

– Det är att vi ska nå fina resultat de kommande säsongerna. MODO Hockey ska vara ett lag som tar sig till slutspel och sedan är med och fightas om guldet, säger Nichlas som beskriver sig själv som en glad, trevlig och social kille.

Kontraktet med Nichlas Torp – som kommer att spela i tröja nummer 38 – sträcker sig över säsongen 2013/14.

Fakta
Namn: Nichlas Torp.
Position: Back.
Född: 10 april 1989.
Längd: 181 cm.
Vikt: 92 kg.
Skjuter: Vänster.
Tidigare klubbar: HV71, Timrå IK.