Brooke Hobson ny back i MoDo Hockey!

23 juni 2022 19:37
Dam

MoDo Hockeys sportchef Björn Edlund fortsätter förstärka laget i SDHL inför den kommande säsongen. Det senaste nytillskottet till föreningen är backen Brooke Hobson som ansluter till MoDo Hockey efter fem säsonger med Notheastern University i amerikanska NCAA.

"Ser fram emot att komma till en plats och en klubb som kan få mig att växa som spelare och människa. Det känns rätt att komma till MoDo."


Brooke Hobson är ursprungligen från Prince Albert i Saskatchewan, Kanada. Där inledde hon sin karrär med spel under tiden i high school och blev bland annat framröstad till ligans bästa back under tre säsonger. Hon var även med och spelade damernas U18-VM för Kanada innan hon 2017 flyttade till NCAA och Northeastern University i Boston, USA.

Hobson har under sina fem säsonger i NU Huskies kombinerat hockeyn med att studera psykologi och när nu studierna är klara väljer hon att prova på spel i Sverige och MoDo Hockey.

– Vi är väldigt nöjda med att vi lyckats knyta upp Brooke till MoDo, det är en toppback i NCAA som ansluter. Vi får in en mobil och duktigt tvåvägsback som är bra i både det defensiva och i det offensiva spelet. Det är i offensiven vi tror att vi kommer få ut väldigt mycket från henne, säger MoDo Hockeys sportchef Björn Edlund.

"En smart spelare som är beredd att tävla"

Under de fem säsongerna i NCAA stod Brooke Hobson för 21 mål och totalt 98 poäng på 170 matcher. Hon har också varit både assisterande lagkapten och lagkapten för laget under sin tid i NU Huskies.

– Under processen har jag och Jared pratat med henne via videosamtal ett par-tre gånger och det märks att det är en mogen, noggrann och stabil människa som vi får in. Hon har ledaregenskaper på och utanför isen och det märks när vi pratat med henne att hon är en smart person och vi tycker också att vi sett en smart spelare i vår scouting, säger Edlund och fortsätter:

– Vi har varit noggranna i arbetet och vi söker duktiga hockeyspelare och bra människor som ska vara beredda att tävla och det är vi säkra på att vi får i Brooke Hobson.

"Det känns rätt att komma till MoDo"

Hobson själv förbereder sig så gott hon kan på hemmaplan innan det är dags för försäsongen med MoDo Hockey och hon hoppas att hon ska kunna bidra med sitt spel över hela banan.

– Jag vill vara en tvåvägsspelare där jag står för ett gediget spel i egen zon samtidigt som jag kan vara med i det offensiva spelet och skapa möjligheter framåt. Jag är väl något av en energispelare både på och utanför isen och jag hoppas att vi tillsammans ska kunna skapa någonting riktigt bra och att vi som lag når vår fulla potential, säger Brooke Hobson och avslutar:

– Jag är jätteglad och ser verkligen fram emot att få komma till en klubb och en plats som ger mig chansen att utvecklas som spelare och som människa. Jag valde MoDo för den professionella miljön som klubben har och skapar. Det känns verkligen rätt för mig.

Kontraktet med Brooke Hobson är skrivet på 2 år och hon ansluter till laget i samband med samlingen efter sommaren.