C More och SVT sänder SDHL 2019/2020!

6 september 2019 11:05
Olivia Carlsson i MODO Hockey
Dam

Nu står det klart - Det blir C More tillsammans med SVT som kommer att sända matcherna från SDHL 2019/2020. "Det stora arbetet ligger framför oss. Nu gäller det att utveckla ligan för att även i fortsättningen erbjuda våra svenska hockeyfans världens bästa hockey", kommenterar SDHL i ett pressmeddelande.


SDHL har tecknat historiska rättighetsavtal med SVT och C More. Efter det strategiska beslutet tidigare i år, att samtliga matcher ska tv-produceras, är nu förhandlingarna slutförda. Bakom investeringen finns två svenska bolag, Sportsground och XVI Sports. Två bolag som är nöjda med förhandlingarna:

– Vi är stolta över att ha bidragit till att SDHL blir den mest tv-exponerade ligan i Sverige. Ingen liga, varken på herr eller damsidan, kan mäta sig med SDHL i potentiella tittarsiffror. Det öppnar dörren till alla hockey-fans runtom i Sverige, säger Viktor Johansson, partner på XVI Sports.

"En av de viktigaste milstolparna"

192 matcher per säsong kommer att sändas på Sportkanalen samt C More. Finalerna samt ytterligare cirka 25 matcher sänds på SVT:s plattformar.

– Vi i MODO Hockey tycker att det här är fantastiskt roligt. Det här är en av de viktigaste milstolparna för ligan så här långt när vi kommer att få exponering både i frekvens och kvalité på C More och SVT. Nu finns förutsättningarna att följa ligan vilket kommer skapa intresse, idoler och påskynda utvecklingen och inte minst rekryteringen av nya spelare i framtiden, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund.

De 192 live matcherna på C More kommer finnas tillgängligt i paketet som heter ”C More mycket sport”

Teckna abonnemanget via följande länk hos C More

Spelschema MODO Hockey SDHL 2019/2020