Henrik Björklund till MODO Hockey

11 april 2016 09:03

Forwarden Henrik Björklund är klar för spel i MODO Hockey den kommande säsongen. Björklund kommer närmast från spel i BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan där han svarat för totalt 59 mål under de fyra senaste säsongerna. ”En spelare som visar attityd i spelet, har bra storlek och räckvidd samt är en erfaren målskytt i HockeyAllsvenskan”, kommenterar sportrådets Niklas Sundström.


Henrik Björklund är född 1990 och har representerat Färjestad i J18 och J20-spel under juniorkarriären. Björklunds seniorkarriär har där efter gått via Borås, Rögle och Örebro i HockeyAllsvenskan vidare till BIK Karlskoga där han spelat under de fyra senaste säsongerna och totalt svarat för 59 mål och 66 assist för 125 poäng på 160 spelade matcher.

– Björklund har visat att han är en poängspelare i sina tidigare klubbar där han har erfarenhet från spel i SHL men främst HockeyAllsvenskan. Andreas Johansson känner till Björklund väl sedan tidigare och det är en spännande spelare som vi tror kan utvecklas ytterligare i MODO Hockey, kommenterar sportrådets Niklas Sundström.

Kontraktet mellan Henrik Björklund och MODO Hockey är skrivet för säsongen 2016/2017.