Förändringar i MODO Hockeys sportsliga organisation

11 april 2016 08:30

Arbetet med att anpassa den sportsliga organisationen i MODO Hockey har pågått under en längre tid. Med tanke på omorganisationen som nu sker i hela föreningen på grund av spel i HockeyAllsvenskan den kommande säsongen har även planen för den sportsliga organisationen reviderats. Peter Forsberg få ny roll inom organisationen, rollen som general manager (GM) försvinner och ett sportråd bildas.


– Det behövs en nystart när det gäller vårt sätt att värva spelare. Basen i MODO Hockey ska vara egna produkter, men både när det gäller vilka som är redo att ta en tröja och vilka externa förmågor som ska komplettera våra egna måste vi bli bättre på att hitta rätt. Vi tror att ett sportråd med flera erfarna personer är rätt väg för att nå resultat, säger MODO Hockeys ordförande Tomas Byberg.

Sportrådet i MODO Hockey kommer att består av minst tre personer där Ulf Ödmark, Anders Hedberg och Niklas Sundström är klara för uppdraget. Sportrådet har huvudansvar för scouting och rekrytering till MODO Hockeys representationslag och verkar direkt under styrelsen.

Ulf Ödmark har 12 säsonger bakom sig som spelare i MODO Hockey och var där efter juniortränare i klubben, har suttit i föreningens sportråd tidigare och efter sin aktiva karriär arbetat på chefsbefattning i näringslivet. Anders Hedberg har efter sin aktiva karriär ägnat sitt liv åt att bygga organisationer och strukturer inom ishockeyklubbar och har bland erfarenheterna ass. GM i Toronto, Director of Player Personnel i Ottawa, GM för Tre Kronor samt sportchef i AIK. Niklas Sundström, över 750 matcher i NHL och 450 matcher i MODO Hockey, har efter sin aktiva karriär arbetat som scout för NHL-klubben San Jose Sharks.

Per Svartvadet kommer att vara kvar i organisationen med övergripande ansvar för utvecklingsfrågor och det dagliga praktiska arbetet med tränare, herrlag, damlag, juniorlag samt ungdom. I sin roll kommer Per också att delta i sportrådet.