Seger i första kvartsfinalen
Publicerad: 2023-03-17
MATCHRAPPORT
Vi fick den start som vi ville och har kopplat ett grepp om kvartsfinalen mot AIK efter 3-1 hemma i Hägglunds arena i match 1.

Hemmalaget öppnade matchen i ett högt tempo och fick också utdelning relativt omgående när David Bernhardt stänkte in 1-0, framspelad av Mikkel Aagaard.

Därefter var det en annan back som hittade rätt när Daniel Brickley stack fram, serverades av Nick Halloran och hittade en lucka på AIK-målvakten. Brickleys första, efterlängtade mål i MoDodressen.

Hemmalaget kom dock av sig en aning efter den fina starten och AIK hann reducera innan första perioden var över.I andra spelade hemmalaget omständligt och slarvade en del med positionsspelet men 2-1 stod sig i alla fall i ytterligare 20 minuter.

Därefter kunde MoDo knyta ihop säcken och bärga första segern i matchserien. Adam Pettersson fyllde på med ytterligare ett mål när AIK hade plockat målvakten i slutet.

TRÄNARKOMMENTAR

Mattias Karlin:

– Inför tredje snackade vi om att rätta till positionerna, för hade det fortsatt som i andra så hade de naturligtvis gjort 2-2. Jag tycker vi gör det på ett helt okej sätt, jag tycker att vi stänger ner dem rätt bra.

– Som ledare och spelare vill man vara bra i 60 minuter och det är vi inte. AIK var ungefär som förväntat, de vill stöka och hålla i och tilläts göra det också. Men jag tycker inte att vi kommer upp till den nivå jag hade hoppats.

– Kul att det är igång, det här har vi gått och väntat på. Nu är vi inne i det och förhoppningsvis gör vi det bättre på söndag.

EFTERSNACK

Se fredagens Eftersnack i MoDo Channel Premium, en sändning som gästades av Mattias Karlin, Daniel Brickley, Erik Jinesjö Karlsson och Adam Pettersson.

{!A}

MATCHFAKTA

Modo Hockey-AIK Hockey 3–1 (2-0, 0-1, 1-0)

Första perioden: 1–0 (4.43) David Bernhardt (Mikkel Aagaard, Emil Wahlberg), 2–0 (7.12) Daniel Brickley (Nick Halloran, Theodor Niederbach)

Tredje perioden: 3–1 (57.35) Adam Pettersson (Sebastian Ohlsson, Marcus Vela).

Skott totalt: 24-23.

Publik: 4203.

NÄSTA MATCH

Välkommen till Hägglunds Arena på söndag, då matchserien fortsätter med lagens andra uppgörelse! Vi är återigen hemmalag och behöver ert stöd på läktaren för att fortsätta på den inslagna vägen. Säkra plats på vår biljettsida här!