Ingen lycka i semifinal två

10 mars 2023 20:35
MATCHRAPPORT

Det är uppförsbacke för MoDo i SM-semifinalen sedan norrbottningarna i Luleå/MSSK gått vinnande ur även den andra matchen med 4–0. Nu krävs tre raka segrar för att vi ska ta oss till final.


Det var gästerna från Örnsköldsvik som var snäppet vassare i inledningen av matchen, men någon utdelning blev det dock inte framåt och när andra perioden tog vid var det istället Luleå som tog kommandot.

Hemmalaget sköt 1–0 och det var dessvärre starten på en tuff period generellt för vårt gäng, då Luleå gjorde fyra mål i följd i mittronden och i princip punkterade matchen där.

Vi gav det givetvis ett försök i tredje perioden men 4–0 stod sig matchen ut.

KOMMENTAR

Lagkapten Olivia Carlsson:

– Vi kommer ut jättebra i förstaperioden, man blir såklart besviken när vi kommer ut som vi gör i andra perioden sedan. Man måste spela 60 minuter bra hockey för att vinna mot Luleå.

– Jag tycker att vi får för mycket respekt för dem, vi slutar åka skridsko och slutar göra det som vi pratat om tillsammans. Istället känns det som vi gör lite det vi själva känner för och går ifrån spelplanen. Vi är riktigt besvikna över det.

– Vi klev in och tänkte att vi skulle börja om från start i tredje och försöka göra en stark period. Hade vi fått in en puck i början hade det kanske kunnat bli en annan period än det nu blev.

– Vi vet att när vi spelar vår bästa hockey så kan vi vinna mot Luleå, absolut. Den känslan som vi hade i första perioden måste vi ta med oss till söndag och då ska vi spela i 60 minuter.

MATCHFAKTA

Luleå-MoDo 4–0 (0–0, 4–0, 0–0)

Skott: 29-20

Publik: 802

NÄSTA MATCH

På söndag avgörs den tredje semifinalmatchen, även den uppe i Luleå, och vi ska göra allt i vår makt för att ta matchserien hem till Örnsköldsvik igen. Seger på söndag innebär att semifinal 4 spelas i Hägglunds Arena på måndag kväll klockan 18.00.