Axel Eidstedt klar för MODO Hockey

8 juni 2016 16:30

Backen Axel Eidstedt, 21, är klar för spel i MODO Hockey den kommande säsongen. Eidstedt har HV71 som moderklubb och har representerat laget i såväl juniorspel som SHL där han varit ombytt i 78 matcher under de senaste tre säsongerna. ”Vi är glada att knyta till oss en viktig pusselbit på backsidan inför den kommande säsongen och arbetet med truppen fortsätter”, säger MODO Hockeys Per Svartvadet.


Axel Eidstedt har gått hela vägen genom HV71:s organisation för att säsongen 2013/2014 debutera i SHL. Eidstedt är en defensiv back som under Andreas Johansson och Fredrik Olausson snittade 14:31 i istid på de 26 matcher han spelade i SHL 2014/2015.

– Axel är en ung och utvecklingsbar back som är stor, stark, rejäl och redan har bevisat att han kan spela på SHL-nivå och göra det riktigt bra. Han var en av de bästa defensiva backarna jag coachade under säsongen 2013/2014 då han även var nära att ta en tröja i JVM-laget den säsongen, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson och avslutar:

– Det finns en otrolig potential i honom där han även är en ödmjuk och hårt jobbande kille som kommer att arbeta stenhårt för att hela tiden bli en bättre hockeyspelare.

”En bra möjlighet för mig att visa vad jag går för”

Axel Eidstedt ser fram emot att ansluta till MODO Hockey och beskriver sig själv som en back som gillar det defensiva spelet och att spela fysiskt. Efter samtal med både Andreas Johansson och Fredrik Olausson kom beslutet att representera MODO Hockey den kommande säsongen.

– Visst spelade det in att jag sedan tidigare känner Andreas och Fredrik då vi alla nu vet vad vi kan förvänta oss av varandra. Jag känner att spel i MODO Hockey är en väldigt bra möjlighet för mig att visa vad jag går för där jag vill hjälpa MODO tillbaka till SHL, säger Eidstedt och avslutar:

– Jag tror att jag kommer att utveckla det offensiva spelet den kommande säsongen där min målsättning är att bli ännu mer av en tvåvägsback i framtiden. Jag gillar det defensiva spelet och kan även utvecklas där, men både hoppas och tror att jag även kommer att kunna bidra offensivt den kommande säsongen.

Kontraktet med Axel Eidstedt gäller säsongen 2016/2017.