Hägglunds Arena blir vår hemmaplan

23 augusti 2021 12:03

MoDo Hockey har ingått ett nytt samarbetsavtal med två viktiga aktörer i Örnsköldsviks näringsliv.

Det nya namnet på vår hemmaplan blir Hägglunds Arena.

– Vi är oerhört glada och stolta över att ha nått den här starka, lokala lösningen, säger MoDo Hockeys vd Johan Widebro.


När vår arena stod klar 2006 bar den namnet Swedbank Arena.

Tre år senare var det Fenix Outdoor som tog över namnrättigheten och Fjällräven Center var ett faktum.

Nu skriver vi 2021 och det är dags att gå in i en ny era.

Ett unikt samarbetsavtal har skapats mellan MoDo Hockey och Hägglundsföretagen, vilka representeras av BAE Systems Hägglunds och Bosch Rexroth i Mellansel. De två företagen, som var för sig är mycket starka aktörer i näringslivet lokalt, har nu gått ihop och förvärvat namnrättigheten.

Att de gör gemensam sak är naturligtvis ingen slump. Båda företagen har rötterna i anrika Hägglund & Söner, som grundades i Gullänget redan 1899 och som varit en form av konstant i Örnsköldsvik ända sedan dess. Det är också namnet Hägglunds som kommer att pryda vår hemmaplan.

Hägglunds Arena, alltså.

– Det känns fantastiskt att kunna presentera denna lösning, en som är till gagn för oss i MoDo Hockey, för Hägglundsföretagen och för hela bygden. Det här handlar om så mycket mer än bara ishockey; vår arena är kommunens främsta samlingsplats och ett nav för konserter, mässor, kongresser och andra upplevelser, säger MoDos vd Johan Widebro och fortsätter:

– Alla inblandade har en också mycket stark förankring lokalt här i Örnsköldsvik, i Ångermanland och i regionen i stort, och att vi nu kan göra detta tillsammans känns oerhört bra.

Avtalet är skrivet över tio års tid, men det finns utrymme för båda parter att säga upp samarbetet efter fem år.

– Vi har redan idag en stabil grund att stå på och den tryggheten förstärks med detta samarbetsavtal. Vi ser mycket fram emot att fortsätta resan framåt, en resa där Hägglunds både sitter med oss i båten och pryder vår arena.

Tommy Gustafsson-Rask, vd för BAE Systems Hägglunds:

– Vi är glada och stolta att kunna göra detta tillsammans, med Hägglundsbolag, MoDo, arenan och staden, för våra nuvarande och kommande medarbetare och för alla Ö-viksbor. Arenan med sin verksamhet inom sport, kultur, musik och andra evenemang engagerar och på samma sätt vill vi att Hägglunds ska locka duktiga och engagerade människor till staden och företaget. Vi ser fram emot ett bra och framgångsrikt samarbete för alla parter i många år framåt.

Sven Rathmann, vd för Bosch Rexroth i Mellansel:

– Att vi nu sätter namnet Hägglunds på arenan är en unik och fantastisk händelse på många sätt. Som arbetsgivare vill vi självklart att Örnsköldsvik ska vara en attraktiv plats att leva och bo på. Det bidrar arenan till i allra högsta grad och det är med stolthet vi tillsammans långsiktigt stöttar MoDo Hockey. Många associerar Örnsköldsvik med både Hägglunds och MoDo Hockey och så vill vi att det ska vara också i framtiden.

Det nya avtalet börjar gälla den 1 september – från och med det datumet är det Hägglunds Arena som gäller.