Motståndet i semifinalen: Mora IK
Publicerad: 2023-03-28
SLUTSPEL 2023
På tisdagen spelades den sista kvartsfinalen i HockeyAllsvenskan och nu står det klart att MoDo Hockey kommer att möta Mora IK i semifinal. Matchserien startar i Ö-vik på lördag.

Den sista kvartsfinalen som var igång var den mellan Södertälje och Mora, och masarna hade en 3-2-ledning i matcher inför tisdagens uppgörelse i Scaniarinken och därmed en matchboll. Masarna vann till slut efter förlängning och knep därmed den fjärde semifinalplatsen.

I kraft av seriesegern fick vi välja motstånd först och hade att välja mellan just Mora och Djurgården. Valet föll på Mora, som var tabelltrea i grundserien med 96 inspelade poäng att jämföra med våra 109.

– Vi har snackat igenom valet och det finns ett lag som har spelat lite längre än de andra lagen (som är klara för semifinalerna), och ganska länge om man jämför med ett lag (Djurgården). Så vårt val är Mora, sa huvudtränare Mattias Karlin när semifinalerna spikades i direktsändning i C More.

Under grundserien möttes lagen som sig bör fyra gånger med följande resultat:

7 oktober: MoDo–Mora 2–1

25 november: Mora–MoDo 3–6

27 januari: Mora–MoDo 3–1

11 februari: MoDo–Mora 4–5 (efter förlängning)

Totalt alltså två segrar vardera, även om den sista matchen avgjordes efter ordinarie speltid, och Mattias Karlin har den största respekt för motståndet som nu blir.

– Vi har haft jättejämna matcher mot Mora under säsongen och de har kanske varit det stabilaste laget i serien sett över 52 omgångar. De har ganska få svagheter och det gäller att vi steppar upp och agerar där ute.

Matchserien spelas precis som kvartsfinalen i bäst av sju med upplägget H-H-B-B-H-B-H. Därmed inleder vi med två matcher i Hägglunds Arena, lördag 18.30 och måndag 19.00, innan skutan bär till Dalarna nästa vecka och två matcher i Smidjegrav Arena.

Säkra plats till kvartsfinal 1 redan nu – vi hoppas kunna fylla Hägglunds Arena och bära hemmalaget till en fin start på matchserien! Du hittar alla biljettalternativ här..

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist