MoDo föll borta mot serieledarna
Publicerad: 2021-11-27
MATCHRAPPORT
MoDo får fortsätta jaga första segern mot Brynäs den här säsongen i SDHL. Lördagens möte i Gävle slutade i en förlust, 2–6 blev slutresultatet.

MoDo fick en rivstart på säsongen i SDHL och var ett tag uppe i sex raka segrar. Under hösten bockade laget också av segrar mot alla lag i serien – utom ett.

Brynäs, som just nu leder serien, har MoDo ännu inte lyckats betvinga, på tre försök.

Det tredje mötet för säsongen spelades i Gävle på lördagen.

Supertalangen Mira Hallin gav MoDo en smakstart när hon satte 0-1 redan efter 90 sekunder, framspelad av radarpartnern Ebba Hedqvist. Lyckan blev dock tyvärr kortvarig, för en stund efteråt fick Brynäs numerärt överläge och satte 1–1 genom Josefine Bouveng.

Ett effektivt hemmalag fyllde sedan på med ytterligare två mål innan första perioden var över och det var i en uppförsbacke som MoDo fick jobba därifrån. Uppförsbacken blev dessutom brantare när ännu en utvisning blev kostsam i andra perioden och SDHL:s poängligaledare Lara Stalder höll sig framme och satte 4–1.

MoDo fortsatte dock att kämpa och slita matchen igenom och även om det blev en förlust i slutänden föll laget aldrig ur ramen utan slet in i det sista mot serieledarna. Skottstatistiken slutade 24–21 och vittnar i sig om insatsen.

Lina Ljungblom nätade även hon i andra perioden, men det blev 2–6 i slutänden – det sista målet satte hemmalaget i tom bur.

Noterbart är att 17-åriga målvakten Lisa Jönsson gjorde SDHL-debut för MoDos räkning. Hon har tidigare varit utlånad som backup i Göteborg under två matcher, men fick nu chansen mellan stolparna mot serieledarna. Jönsson kom in gängorna mer och mer ju längre matchen led och visade att vi har ett riktigt framtidsnamn i henne.

Laget får en ny chans att plocka poäng på söndagen, då helgens roadtrip fortsätter i Leksand. Nedsläpp för den matchen sker 13.00.