Björn Hellkvist inför söndagens bortamatch

24 november 2019 13:15
Herr

MODO Hockey har tätt på given i HockeyAllsvenskan där fredagens seger mot AIK på hemmaplan nu följs av bortamatch i Karlskrona på söndag eftermiddag. "Generellt måste vi öka noggrannheten och sluta ge bort puckar, som varit fallet lite för ofta i de senaste matcherna", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist inför matchen.


MODO Hockey besegrade AIK på hemmaplan i den senaste omgången där två snabba mål i slutet av den andra perioden innebar 5-2, vilket sedemera slutade med 5-3-seger och den tionde raka trepoängaren på hemmais.

– När vi har tittat på matchen i efterhand kan jag konstatera att vi gör en bättre match än vi uppfattade den där och då direkt efteråt. Jag hängde upp mig på individuella saker och att vi kladdade med pucken i vissa situationer men som lag spelade vi med en fin offensiv, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist och fortsätter:

– I den tredje perioden kanske vi provade lite för mycket olika saker istället för att vara distinkta i avsluten samt hitta lösningar i powerplay. Det sistnämnda är en sak vi fokuserar på även till dagens match.

"Ett kompakt lag som är inne i en bra trend"

På söndag eftermiddag med nedsläpp 17:30 väntar en tuff uppgift för MODO Hockey som ställs mot Karlskrona HK på bortaplan. KHK är ett av ligans formstarkaste lag och har inför matchen tagit poäng i åtta raka där det senaste för laget slutade med seger efter straffar mot Västervik på hemmaplan.

– Senast vi möttes var det en konfortabel seger (5-1 på hemmaplan) men Karlskrona har nu många matcher i rad med poäng och är inne i en bra period då de spelar kompakt, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Karlskrona har några vassa spelare som vi ska se upp med och vi ska helst inte ge bort några puckar alls till deras spets-spelare, för då smäller det.

Läget i MODO Hockey

Kim Rosdahl är skadad, Oliver Dackell är utlånad till Österrike för de kommande fyra veckorna och Albin Eriksson är tillbaka i Skellefteå AIK efter avslutat lån. MODO kommer till spel med 12 forwards och 6 backar till eftermiddagens match.

Hockeyfredag på hemmaplan

Ytterligare bortamatch väntar för MODO Hockey efter söndagkvällens match men efter den bortaresan är det åter hemmamatch och full fart i Fjällräven Center. Välkommen till fredagens möte mot Tingsryd där vi bjuder in till Hockeyfredag med AW och Efterfest i entréhallen. Biljetter förköper du hos våra ombud samt på modo.ebiljett.nu