Här är spelarna som antagits till hockeygymnasiet

2 maj 2022 12:50
NYHET

Nu är det klart vilka spelare som kommer att börja på hockeygymnasiet och NIU-utbildningen i Örnsköldsvik till hösten. Åtta flickor och tolv pojkar födda 2006 är antagna.


Örnsköldsviks gymnasium är i dagsläget ett av sex gymnasier i landet som erbjuder en elithockey-inriktning för både flickor och pojkar inom ramen för NIU, Nationell Idrottsutbildning.

Totalt är det 20 spelare som har antagits till hockeygymnasiet från årskullen 2006 och dessa kommer att påbörja sina första läsår till hösten och representera MoDo Hockey.

Följande flickor har antagits:

Målvakt: Tyra Fredin, IFK Tumba.

Backar: Sanna Halsius, MoDo Hockey, Ebba Lindberg, Södertälje SK, Hannah Melander, VIK Västerås.

Forwards: Tindra Björklund, MoDo Hockey, Ellen Wigermo, Södertälje SK, Matilda Elmqvist, Djurgårdens IF, Moa Frisk, Örebro HK.

Kommentar från Robert Elfving, NIU-instruktör:

"Vi är mycket nöjda med årets antagning. Det är en grupp som består av både spets och bredd och redan idag har vi de jämnåriga Ebba Hedqvist och Mira Hallin i SDHL-laget."

Följande pojkar har antagits:

Målvakter: Ebbe Lundberg, KB65, Kimhann Hultgren, Husum Hockey.

Backar: Gustav Bryvall, Lidingö Vikings, Melker Sigurd, SDE IF, Måns Wiberg, Tegs SK, Oliwer Svensson-Bergfors, AIK Hockey Härnösand.

Forwards: Gustav Dahlin, Svedjeholmens IF, Gustav Öberg, LN91, Lucas Pettersson, Örnsköldsviks SK, Sigge Forslund, Sollefteå Hockey, Teodor Bodén, Järveds IF, Viggo Lundström, Tegs SK.

Mikael Sundell, NIU-instruktör:

"En noggrann scouting- och rekryteringsprocess är avslutad, där vi framförallt tittat på egenskaper som skridskoåkning och spelförståelse samt olikheter i roller bland spelarn".

Niklas Nordgren, junioransvarig i MoDo Hockey:

"Vi har naturligtvis utgått från, vad vi tror är, individens framtida potential att bli elitspelare. Samtidigt har det också varit prio att gruppen redan nu håller en tillräckligt hög nivå så att våra juniorlag ges möjlighet att tävla i de bästa och viktigaste matcherna i slutet av säsongen."