Förlust efter straffläggning för MODO Hockey i mötet med AIK
Publicerad: 2021-02-17
MODO Hockey kom till spel borta mot AIK med flera av sina nyförvärv i matchtruppen, bland annat fick Tex Williamsson förtroendet att starta i målet.

Många MODO-utvisningar

AIK fick ett tidigt powerplay och skapade ett par lägen, men ingen större målchans. Hemmalagets andra powerplay skapade man två bättre lägen, men ingen utdelning då heller. Perioden präglades av MODO-utvisningar, och lagets tredje kom efter ungefär sju minuters spel. Därför var det också svårt för bortalaget att hitta in i matchen på ett bra sätt, det dröjde till den elfte minuten innan man kunde skapa sitt första långa anfall. Man dödade dock utvisningarna på ett effektivt sätt, vilket var välbehövligt, för i mitten av perioden drog man på sig sin fjärde. Fyra utvisningar på 11 minuter gör lätt att spelet blir lite sönderryckt, och så var också fallet ikväll. Strax efter att MODO dödat den utvisningen stack man upp på en attack, och då kunde Patrik Karlkvist sätta pucken i mål efter en målvaktsretur på skott från Hugo Styf. Det var en misstänkt sparkrörelse och målet godkändes först efter videogranskning. Tiden för målet var 13.14. Efter målet följde en lång spelsekvens utan större målchanser. Hemmalaget gick på kvitteringsjakt i slutet av perioden, och blev dessutom stärkta av att MODO drog på sig ännu en utvisning, den här gången för sex spelare på isen. Det skapades dock inga större chanser utan perioden slutade 0-1.

Händelserik andra period

AIK startade andra perioden piggt, men MODO lyckades hålla dem borta från farliga chanser. Efter fem minuter började bortalaget ana lite luft och hade ett längre anfall och skapade ett bra läge. Både lagen skapade en del skottlägen, men båda försvaren täckte undan bra och inte många skott tog sig fram till målet. Till slut hade dock AIK skjutit tillräckligt många skott för att få in pucken i mål, och 1-1 kom efter 7.17 minuters spel av den andra perioden. MODO slarvade bort pucken i egen zon och gav hemmalaget chansen till en spelvändning i offensiv zon, och det straffade sig direkt. Första skottet tog klockrent i stolpen, och på returen var hela MODO-försvaret överspelat, och man kunde sätta pucken i öppet mål efter 10.07 till 2-1. Efter powerbreaket flyttade bortalaget fram positionerna och spelet vände fram och tillbaka. Det gav varsitt bra läge, och sedan fick AIK ett rent friläge där man kunde överlista Williamsson fram till 3-1. Målet kom efter 12.21 och följdes genast av en timeout för MODO Hockey. Bortalaget fick sitt första powerplay efter 13 minuters spel, men där fungerade det inte alls för laget från början. Trots det lyckades man göra mål efter en fin upprullning, Markus Persson gjorde sitt första mål i MODO-tröjan efter 14.47. Reduceringen stod sig dock inte länge, utan AIK utökade ledningen omgående, det hann bara gå 30 sekunder mellan målen. Det blev powerplay för MODO strax efter målet, och man lyckades reducera till 4-3, målet av Mikkel Aagaard som lyckades leta upp en lös puck framför målet, ett riktigt måltjuvsmål efter 17.37.

Tillknäppt spel i tredje

Inledningen av den tredje perioden var väldigt händelsefattig. Första chansen skapades först efter sex minuters spel, Anton Öhman kom i ett bra läge och blev slashad vilket ledde till ett powerplay för MODO. Pucken hann knappt släppas så låg den i målet, Adam Rockwood gjorde målet redan efter fyra sekunder PP-spel. Tiden var då 16.47 av perioden. I mitten av perioden började MODO sätta högre press på hemmalaget för att stressa deras uppspel. Det märktes att det var betydligt mer tillknäppt spel i den tredje perioden än i den böljande andra, och det skapades knappt några bra lägen alls för något av lagen. Sista fem minuterna började AIK komma till skott på mål, men utan att skapa dom riktigt farliga chanserna. Det blev heller inte några bra lägen i slutet, båda lagen försvarade bra utan att ta några risker, och matchen slutade 4-4 vid full tid.

Förlust efter straffläggning

MODO och Theodor Niederbach skapade en riktigt fin chans i inledningen av OT-perioden, men han fick inte träff på sitt skott och hamnade lite ur läge innan han fick iväg avslutet. Johan Harju hade också ett fint läge när han kom fri men sköt rakt på målvakten. AIK cirkulerade lite i anfallszonen men utan att hitta något bra skottläge, och bortalaget hade en halvchans utan att komma till något farligt avslut, men det kändes som båda lagen ville spela mer än att minimera riskerna. AIK fick ett läge i slutet, men matchen gick till straffläggning. Där drog AIK det längsta strået och tog hem extrapoängen.