Ville Nieminen lämnar sin tjänst som huvudtränare

3 november 2020 20:05
Nyhet

MODO Hockey kan på tisdag kväll meddela att Ville Nieminen lämnar sin tjänst som huvudtränare för MODO Hockey. ”Uteblivna resultat håller tillbaka spelarnas utveckling för mycket och därför måste en förändring till. Jag känner att den bästa lösningen nu är ett annat typ av ledarskap för MODO Hockey”, kommenterar Ville Nieminen.


Inför säsongen 2020/2021 i HockeyAllsvenskan rekryterade MODO Hockey Ville Nieminen som huvudtränare. Under en direktsändning i MODO Channel på tisdag 3 november står det dock klart att Nieminen nu sagt upp sig från sin tjänst.

– Vår utvecklingsprocess har varit för långsam, där vi inte kunnat ta de saker vi gjort bra på träning till att prestera på match. Jag kom med övertygelsen att vi kunde tävla på en annan nivå än vi har kunnat prestera och jag kom också till MODO Hockey med ett öppet sinne och med öppna kort kring vem jag är som person, kommenterar Ville Nieminen och avslutar:

– Jag vill därför vara ärlig mot människorna jag lärt känna i organisationen, med Johan Widebro och Fredrik Glader i spetsen. De har verkligen stöttat mig under hela min tid här och när jag kände att det var dags för en förändring ville jag direkt att de skulle få veta det från mig. Jag är tacksam för stödet från hela organisationen och önskar föreningen och dess fantastiska supportrar all lycka till i framtiden.

"Uppskattar Villes uppriktighet"

Sportchef Fredrik Glader medverkade också i MODO Channels direktsändning. Spelartruppen fick nyheten under tisdag kväll, strax innan sändningen.

– Vi har haft ett jättebra samarbete där vi tillammans har jobbat stenhårt, dag ut och dag in. Jag vet hur mycket jobb som alla har lagt ned för att vi ska lyckas. När det då blir så här är givetvis tråkigt när vi stöttat varandra under hela vägen. Vi kommer även fortsättningsvis att ha en god kontakt och jag vet att Ville kommer att lyckas med vad han än tar sig för i framtiden, då han är en oerhört seriös person, kommenterar Fredrik Glader och avslutar:

– Jag uppskattar Villes uppriktighet då det är ett tufft och ärligt beslut han har meddelat oss öga mot öga. Jag respekterar honom inte bara som yrkesperson utan även som människa. Vi alla i MODO Hockey önskar honom all lycka till i framtiden.

Under onsdagens hemmamatch mot Södertälje SK kommer Urban Omark och Pär Styf att leda MODO Hockey.

Till MODO Channel

Direktsändningen kommer upp som repris en stund efter avslutad sändning.