Pontus Näsén klar för MODO Hockey

3 maj 2021 19:10
Herr

MODO Hockey har gjort klart med nästa nyförvärv. Pontus Näsén kommer närmast från IK Oskarshamn och har skrivit på för de två kommande säsongerna. "En härligt offensiv back, med bra puckkontroll som vi hoppas kan ta nästa steg i sin utveckling i MODO", kommenterar sportchef Henrik Gradin.


Pontus Näsén har Orsa SK som moderklubb och har under sin juniortid representerat både Orsa och Mora IK. För att sedan gå via spel i Div 2 och Hockeyettan direkt till SHL-spel med IK Oskarshamn, klubben som han representerat de två senaste säsongerna. Nu blir nästa klubbadress MODO Hockey där kontraktet är skrivet till och med säsongen 2022/2023

— Känns fantastiskt roligt att komma till MODO Hockey, klubben har något spännande på gång och det vill jag gärna vara en del av och kunna bidra till framgång på bästa sätt, kommenterar Pontus Näsén glatt.

— Pontus har offensiv kvalitet som vi hoppas att han kan utnytttja och utveckla i HockeyAllsvenskan. Rent generellt en skicklig back som har fina meriter de senaste åren och som vi tror kommer bidra med massor till MODO Hockey, kommenterar Henrik Gradin.

"Något man drömt om"

Pontus hade en lysande start på den förra säsongen, som till och med räckte till en debut i landslaget.

— Ja det var en häftig känsla att få dra på sig landslagströjan, något som man drömt om ända sedan man började spela hockey. Tiden efter landslagsdebuten har dock inte varit lika lyckosam där jag känner att det nästan blev en urladdning under hösten och att jag inte kom upp i mitt spel som jag hade innan landslagsuppehållet, säger Näsén.

— Det ska bli härligt att få en omstart i MODO Hockey och komma till det spel som jag vet att jag besitter. Jag är en back som kan användas i de flesta situationer på banan, gillar att hålla i pucken, har ett bra första pass och försöker skapa mycket offensivt.

Pontus ser fram emot att ta nya tag i MODO Hockey och ta sin utveckling vidare.

— Det känns bra att få komma till en stor klubb med höga ambitioner där jag känner att jag kan ta nästa steg i min karriär, avslutar Pontus och skickar en hälsning till alla fans:

— Nu taggar vi till inför säsongen och laddar för en härlig säsong så hoppas vi på ett fullsatt Fjällräven Center i vinter!

Kontraktet med Pontus Näsén är skrivet till säsongen 2022/2023.

Kontraktsöversikt säsongen 2021/2022