Oskar Pettersson och Tobias Åhström fortsätter i MODO

19 april 2018 15:40
Herr

Oskar Pettersson och Tobias Åhström fortsätter i MODO Hockey. Under onsdagen blev det klart att de två unga anfallarna skrivit ettårskontrakt. ”Det är två unga killar som vi tror mycket på och det ska bli spännande att följa deras fortsatta utveckling under vintern”, säger Micke Sundlöv.


Oskar Pettersson och Tobias Åhström har hållit till i MODO Hockeys J20-lag det senaste året, båda stod för en poängstark säsong och belönas nu med ett ettårskontrakt.

Redan under fjolårssäsongen fick de prova på spl i representationslaget. Oskar hann göra sju matcher med herrlaget. nu ska han försöka slå sig in ordentligt.

– Det känns jätteroligt att vara med de stora grabbarna. Nu under sommaren är det bara att köra på och när säsongen börjar så är det bara att vara där och kriga om en plats, säger Oskar Pettersson och fortsätter:

– Nu gäller det är att visa Björn och Per att jag verkligen vill vara uppe i A-laget. Jag måste kriga varje dag och göra det hårda jobbet.

Han berättar att han självklart vill göra poäng, men att det kanske är något han måste växa sig in i.

– Min roll inför nästa säsong är väl att jag vill försöka vara fysisk och skapa energi till laget, det är klart jag vill passa och göra mål också men det är en kostym jag får växa in i sen. Det är mitt fysiska spel som jag ska ta med mig i första hand, säger Pettersson.

Även Tobias Åhström ser fram emot den nya utmaningen med att försöka ta en plats i herrlaget.

– Ja men det känns såklart jättebra. Det är drömmen sedan man var liten att få vara med och träna och spela med A-laget. Nu är det bara fortsätta kriga, det finns ingenting som ska stoppa en, säger Tobias Åhström.

Förra säsongen blev det 48 poäng på 45 matcher för Tobias Åhström. Målet är att fortsätta den fina poängskörden även på den högre nivån.

– Jag vill väl ta en offensiv roll och kunna producera mycket även på en högre nivå. Jag spelar gärna i en offensiv kedja där jag får vara med mycket i spelet i anfallszonen. Göra det jag är bra på, säger Tobias Åhström.

Kontrakten är skrivna över säsongen 2018/2019.