MODO Hockey möter Vita Hästen i Direktkvalet till SHL 2015/2016
Publicerad: 2015-03-13

Efter fredagkvällen är HockeyAllsvenskans slutspelsserie färdigspelad och det står därmed klart att MODO Hockeys motståndare i Direktkvalet blir Vita Hästen. Matchserien, som avgörs i bäst av sju matcher, inleds på måndag i Fjällräven Center. "Vi ser fram emot att komma igång med matchserien då vi har laddat och tränat bra under den gångna veckan", säger MODO Hockeys assisterande tränare Jan-Axel Alavaara.

Vita Hästen från Norrköping slutade på andra plats i Slutspelsserien och blir därmed MODO Hockeys motståndare i Direktkvalet till SHL 2015/2016. Lagen drabbar samman i bäst av sju matcher och den första matchen spelas på måndag i Fjällräven Center.

– Vi har sett matcher från samtliga lag i HockeyAllsvenskan under en längre tid men nu när motståndarna är spikade kommer vi naturligtvis att intensifiera det arbetet här under helgen, säger MODO Hockeys assisterande tränare Jan-Axel Alavaara.

Tankar om att det blev Vita Hästen i bäst av sju-serien?

– Vi har respekt för alla lag i Slutspelsserien men vill samtidigt poängtera att vi fokuserar mest på hur vi själva ska genomföra matcherna som väntar. Vi har ett laddat lag som ser fram emot att komma igång med matchserien då vi har tränat bra under den gångna veckan.

MODO Hockey har mött Vita Hästen tidigare i kvalsammanhang då lagen spelade i Kvalserien 1990. Den gången vann båda lagen sina respektive matcher på hemmaplan och MODO Hockey avancerade efter seriens avslut tillbaka till dåvarande Elitserien.

Slutspelsserien på Svenska Hockeyförbundets hemsida.

Köp biljett och ge hundra för MODO Hockey i match ett

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson