Femte raka segern - MoDo ny tabelltrea

28 november 2022 21:30
MATCHRAPPORT

MoDo tar med sig åtta av nio SDHL-poäng hem från den tre dagar långa bortaturnén. I Jönköping satte damlaget punkt genom en riktig storseger, där Lisa Jönsson höll nollan. Brooke Hobson, Vendula Pribylova, Mariam El-Mahmadi, Linnéa Andersson och Jennifer Wakefield gånger två svarade för målen.


MoDo:s starka trend i SDHL håller i sig. På måndagskvällen kom den femte raka vinsten, en trepoängare som aldrig var särskilt hotad eller diskutabel.

För det dröjde bara två och en halv minut innan Brooke Hobson öppnade målskyttet i bortamötet med HV71. Vendula Pribylova och Jennifer Wakefield fyllde på med varsitt mål och med en dryg kvart spelad var ledningen uppe i 3-0. När Mariam El-Mahmadi utökade med fyran i slutskedet av mittenakten var matchen punkterad.

Trots vissa försök av hemmalaget i den tredje perioden stod MoDo-försvaret emot. Lisa Jönsson stoppade samtliga 24 avslut och fick hålla nollan, samtidigt som segern befästes ytterligare i slutminuterna. Där skickade först Linnéa Andersson och sedan Wakefield varsin puck i det öppna HV-nätet. MoDo vann med övertygande 6-0, något som innebar tre nya poäng och ett steg förbi Djurgården upp på tredjeplats i tabellen.

TRÄNARKOMMENTAR

Jared Cipparone summerar kvällens seger samt helgens tre dagar långa road trip;

– Dagens match var helgens bästa, vi kontrollerade den från start till slut. Alla spelare bidrog starkt och vi malde på och fortsatte att få utdelning tidigt, vilket är bra. Även vårt boxplay och powerplay var starkt och jag är mycket nöjd med matchen.

– Den här helgen har varit mycket bra rakt igenom. Alla tre matcher skiljde sig åt, men vi hittade vägar att vinna. Det visar på att tjejerna har förberett sig väl både med fys- och isträning för att kunna hålla en hög nivå över tid. Vi har en fantastisk fystränare och bra program som vi följer, och det hjälper spelarna att hålla sig pigga till alla tre matcher. Sen har spelarna sett till att ta hand om sig själv under helgen för att prestera så här pass bra.

MATCHFAKTA

HV71 – MoDo 0-6 (0-3, 0-1, 0-2)
Mål: 0-1 Brooke Hobson (Magwood), 0-2 Vendula Pribylova (Wakefield, Ljungblom), 0-3 Jennifer Wakefield (Magwood, Hedquist), 0-4 Mariam El-Mahmadi (Sundin, Andersson), 0-5 Linnéa Andersson, 0-6 Jennifer Wakefield (M Wabick, T Wabick)
Skott: 24-43
Publik: 84

NÄSTA HEMMAMATCH

Kvällens match följs upp av ett något kortare speluppehåll för damlaget. Nästa gång som MoDo är i spel kommer att vara lördag den 10:e december, då med hemmafight i Hägglunds Arena mot Brynäs.

Sjung fram spelarna från läktarplats – köp din biljett här!