Emil Molin klar för MODO Hockey

26 maj 2016 15:15

MODO Hockey kan idag meddela att klubben kontrakterat forwarden Emil Molin som närmast kommer från spel i AHL och ECHL. ”Emil Molin passar väldigt bra in i vårt lagbygge inför säsongen 2016/2017 i HockeyAllsvenskan då han är en kille vi tror kan ta nästa steg i karriären. Han är en god skridskoåkare, har fina händer och blick för spelet”, säger Per Svartvadet.


Emil Molin är 23 år gammal, har IK Sätra som moderklubb och har representerat Brynäs IF i både J18 och J20 innan han var ombytt 89 matcher i SHL under tre säsonger för gävlelaget. Under juniortiden representerade Molin landslaget och avslutade med JVM-silver 2013. Från Brynäs har forwarden sedan varit utlånad för att utvecklas och då spelat 80 matcher i HockeyAllsvenskan.

Emil Molin draftades 2011 av Dallas Stars i den fjärde rundan. Den senaste säsongen, som var tredje året på NHL-kontraktet, spelade Molin 11 matcher i AHL-laget Texas Stars och svarade för tre assist medan huvuddelen av säsongen spenderades i ECHL och Idaho Steelheads där 54 matcher innebar 46 poäng genom 22 mål och 24 assist.

– Emil Molin kommer från att varit en erkänt duktig juniorspelare där vi hoppas att vi nu kan hjälpa honom att ta nästa steg. Vi är övertygande att Emil kommer tillföra mycket till MODO Hockey i jakten på en bra placering i HockeyAllsvenskan. Han är en ung spelare med bra utvecklingskurva och vi tror och hoppas han kan fortsätta att utvecklas i MODO Hockey, avslutar Per Svartvadet.

Kontraktet med Emil Molin gäller för den kommande säsongen där Molin ansluter snarast till lagets försäsongsträning.