Ineffektivt när MoDo föll i SCA-cupen
Publicerad: 2021-09-08
MoDos herrar fortsätter att jaga första segern på försäsongen. Trots massor av chanser blev det 1-4 hemma mot Björklöven när SCA-cupen inleddes på onsdagen.

Mötet i Hägglunds Arena föregicks av en ceremoni där MoDofostrade Victor Hedman hyllades för sina två raka Stanley Cup-segrar.

Sedan blev det nedsläpp och hemmalaget inledde starkast – men det var gästerna som nätade genom Fredric Andersson.

Det saknades inte chanser för MoDo att ta ledningen men pucken ville inte in, vilket kom att bli något av ett signum för matchen.

Matchen gick i ett högt tempo och det var, som det brukar heta, mycket känslor ute på isen. Inte bara en gång hamnade rivalerna i luven på varandra och utvisningarna duggade tätt.

Det var MoDo som hade klart flest chanser med fler spelare på isen, bland annat ett fem-mot-tre-läge i andra perioden och en längre sekvens i numerärt överläge när Felix Girard fick matchstraff för en snyting i ansiktet på Filip Sveningsson.

Det dröjde dock långt in i tredje perioden innan hemmalaget hittade rätt, genom Markus Modigs – samma spelare som gjorde enda målet mot Timrå senast också.

Det hjälpte dock föga för vid det laget var ställningen 1–3 till Björklöven. 1–4 kom sedan när MoDo plockade ut Niklas Lundström, lånet mellan stolparna, och spelade sex mot fem i slutet.

Skottstatistiken? Den slutade 33–21 till hemmalaget. Segern gick dock till Björklöven.

På fredag fortsätter SCA-cupen. För MoDos del väntar ett möte med Sundsvall Hockey, nedsläpp sker 16.30. Samma starttid gäller för mötet med Mora på lördag.