J20 Nationell och J18 Regional pausas

11 november 2020 09:39
Junior

Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott tog under gårdagen beslut om att pausa seriespel för J20 Nationell och J18 Regional med anledning av ökad smittspridning av covid-19. "Vi respekterar givetvis beslutet och kommer att fokusera på att vara bäst förberedda av alla när serierna väl återstartar", kommenterar Emil Svelander, MODO Hockeys huvudtränare.


Förslaget om att pausa seriespel för J20 Nationell (norra/södra) och J18 Regional (region norr/öst/väst/syd) har beretts i Svenska Ishockeyförbundet Elitkommitté Herr samt i Tävlingsutskottet och nu beslutats av Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott.

Beslutet är fattat utifrån:

Ökad smittspridning. Att pausa verksamheter ger möjlighet att stoppa smittspridning.

Flera regioner har infört skärpta restriktioner med anledning av smittspridning vilket inneburit inställda matcher och träningar för flera juniorlag. Det medför en sportslig orättvisa då matcher som ställs in gör att serier inte kan slutföras inom angiven tid.

Beslutet gäller med start 11 november och minst till årsskiftet.

– Det är ändå en kort, men viktig, tid av spelarnas karriärer, men klarar man som spelare av att hålla goda vanor dagligen i den här situationen kommer det vara någonting som följer med en positivt genom hela karriären, kommenterar MODO Hockeys Emil Svelander.