MODO vidare till semifinal efter ny bortasger
Publicerad: 2019-02-17
Dam
Under söndagen tog MODO Hockeys damer sin tredje raka seger i kvartsfinalen mot Brynäs. Slutresultatet 1-3 på bortaplan innebär 3-0 i matcher och att laget är vidare till semifinal i SM-slutspelet.

Bortalaget MODO Hockey kom ut hårt och visade att man ville avsluta kvartsfinalserien runder söndagen. Redan efter fem minuter hade man spräckt målnollan i matchen på ett mycket elegant vis. Kaitlyn Tougas vann en tekning i anfallszon, där Michela Cava sedan lade upp pucken fint för Maja Grundström som sprätte upp pucken i första krysset.

Målet gav MODO ännu mer energi och de följande minuterna huserade man enbart i Brynäs försvarszon. Som ett resultat av det, kom också 2-0. Johanna Olofsson, som fortsätter att visa fin form, fick pucken i slottet innan hon avslutade med att skicka pucken i nät bakom Ellen Jonsson.

Där och då, såg det ut som att matchen skulle glida Brynäs ur händerna. Men istället kom en snabb replik från hemmalaget som reducerade till 1-2 bara en minut senare genom Cassandra Villgrain.

Kampfylld andraperiod

Andra perioden går inte till historien som den mest skönspelade perioden och var snarare den tuffaste perioden i matchserien. Något som också antalet utvisningar vittnade om.

Hemmalaget kom ut fysiskt och ville direkt visa att man inte var nöjd på starten av matchen. MODO hanterade det bra till en början, och man fick även två stycken utvisningar med sig. Men trots att man ställde upp bra i anfallszon så lyckades man inte hitta med puckarna in till mål.

Halvvägs in i perioden fick istället Brynäs en rejäl chans att kvittera i matchen när de spelade hela en och en halv minut i powerplay. MODO försvarade sig dock bra och utvisningarna rann ut i sanden.

Hemmalaget hade ännu en chans i numerärt överläge i slutet av perioden, men inte heller där lyckades de få till sitt spel och perioden slutade i en 1-2 MODO-ledning.

MODO vidare till semifinalen

I sista perioden hade hemmalaget tappat mycket av sin energi. Att man inte lycadess kvittera under den andra perioden tärde mest troligt på energin.

MODO försvarade sin ledning väl under hela perioden. I slutet av matchen så blev det dock rejält nervöst. Med tre minuter kvar av matchen drog bortalaget på sig en utvisning, och Brynäs fick ett gyllene läge att kvittera.

Men med ett uppoffrande spel höll man hemmalaget ute och istället kunde man punktera matchen så fort man blivit fulltaliga. Kaitlyn Tougas blev helt frispelad av Michela Cava och trots att hon hade en Brynäs-försvarare i ryggen, så lyckades hon trycka in pucken bakom Ellen Jonsson.

Slutresultatet fastställdes till 1-3 vilket innebär att MOODO slår ut Brynäs efter 3-0 i matchserien. Nu väntar semifinalen!